in

Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos Uzay Yolcusu: İşte Bugün Gerçekleşecek Uçuş Hakkında Tüm Detaylar

Jeff Bezos uzay yolculuğunu bugün gerçekleştirecek. Amazon’un kurucusu, Blue Origin ile tarihe geçecek. İşte yolculuğun bütün detayları!

Jeff Bezos uzay yolculuğu blue origin
- Reklam -
- Reklam -

Jeff Bezos uzay yolculuğu için dakikaları sayıyor. Amazon’un kurucusu, milyarder iş insanı Bezos kurucusu olduğu bir başka şirket olan Blue Origin ile sınırları aşmaya hazırlanıyor. Bezos, bir aksilik yaşanmazsa bugün yola çıkıyor.

İsmi dünyanın en zengin insanları listelerinde çoğu zaman ilk sırada yer alan Bezos, 1994 yılında Cadabra adıyla kurduğu, sonrasında Amazon adını alan şirketle dijital dünyanın devlerinden birisi olmayı başardı. 2000 yılında havacılık ve uzay araştırmaları şirketi Blue Origin’i kurdu. Şimdi ise Amazon’un CEO’luğunu Andy Jassy’ye bırakmış durumda. Kendisi ise Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk ile uzay rekabetini farklı bir boyuta taşımak için Blue Origin’e odaklanıyor.

Birkaç hafta önce, kardeşi ve iki farklı yolcu ile birlikte 20 Temmuz 2021 tarihinde uzaya çıkacağını ilan eden Bezos’un seçtiği bu tarih de elbette tesadüfi değildi. Bugün aynı zamanda Apollo 11 aracının Ay’a inişinin 52. yıldönümü olarak tarihe geçiyor. Türkiye saati ile 16.00’da başlayacak uçuş için hazırlıklar tamamlanmış durumda.

- Reklam -

Jeff Bezos, Uzay Yolculuğu Yapacak İlk Milyarder Olma Hedefini Gerçekleştiremedi

Bezos’un hedeflerinden birisi olan “uzaya ilk çıkan milyarder” olma hayali, araya bir başka uzay şirketi Virgin Galactic’in kurucusu Richard Branson’ın girmesiyle gerçekleşemedi. Branson’ın bu hızlı hamlesi, daha önce The Simpsons dizisine de konu olmuş ve Simpsonlar’ın “ön görüsü” pek çok komplo teorisyeninin heyecanla işlediği bir olay hâline gelmişti.

Jeff Bezos uzay yolculuğu blue origin

İlk milyarder uzay yolcusu Richard Branson olmuş olabilir. Ancak Bezos’un planları, Virgin Galactic ile kıyaslandığında biraz daha kapsamlı.

Jeff Bezos’un Uzay Uçuşunda Neler Gerçekleşecek?

Blue Origin tarafından uzay altı turizm için geliştirilen New Shepard adlı roketle gerçekleştirilen uçuşta Jeff Bezos toplam 100 kilometre yüksekliğe çıkacak. Uzay sınırı olarak anılan bu irtifada roket ve kapsül birbirlerinden ayrılacak.

- Reklam -

Tıpkı SpaceX’in Falcon roketlerinde olduğu gibi roket kısmı yeniden kullanılmak üzere yeryüzüne geri dönecek. Kapsül ise konuklarına yerçekimsiz ortamda birkaç dakikalık bir deneyim sunacak. Uzaydaki birkaç dakikalık süzülmenin ardından kısa bir konuşma gerçekleştirilecek. Sonrasında kapsülün de iniş süreci başlayacak.

Bezos’a bu yolculukta kardeşi Mark, eski pilot Mary Wallace Funk ve 18 yaşındaki fizik öğrencisi Oliver Daemen eşlik edecek.

Jeff Bezos ve yol arkadaşlarının uçuşu, Blue Origin’in resmi internet sitesi ve YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Yayının başlama saati ise 14.30 olarak açıklandı.

YouTube video

Siz bu yolculuk hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mars - Kızıl Gezegen Test Quiz

Mars: Kızıl Gezegen’e Ne Kadar Hakimsiniz? | TEST

the last of us dizi bütçesi

HBO’nun Last of Us Dizisi, Game of Thrones’un Bütçesini Aşabilir