in ,

Joker Benzeri Yeni Örümcek Türü, Adını Joaquin Phoenix’ten İlhamla Aldı

Yeni keşfedilen örümcek türüne Joaquin Phoenix’in canlandırdığı Joker karakterinden ilhamla “Loureedia phoenixi” adı verildi.

Joker Joaquin Phoenix Loureedia phoenixi
- Reklam -
- Reklam -

Sırtındaki kırmızı beyaz bir desenle maske takıyormuş gibi görünen bir örümcek türü keşfedildi. Desenleriyle oldukça dikkat çeken yeni tür, Batman’in en büyük düşmanı Joker benzetmeleri ile anılıyor. Bilim insanları bu benzerlikten oldukça etkilenmiş olacak ki türün adını, 2019’da Joker filminde Joker’ı canlandıran Joaquin Phoenix’e ithafen Loureedia phoenixi koydu.

Söz konusu örümcek İran’da bulundu. Bu durum, Loureedia sınıfından bir örümceğin ilk defa Akdeniz bölgesi dışında bulunması açısından önemli. Bu keşifle birlikte Loureedia sınıfında dört örümcek türü bulunmakta.

Bilim insanları çalışmalarında, türün erkeğinin sırtında beyaz arka plan üzerinde parlak kırmızı bir deseninin bulunduğunu, bunun da Joker’ın beyaz yüz makyajına benzediğini belirtti. Yine de bu deseni rahatça görebilmek için yakınlaştırmak gerekiyor zira örümcek 8 milimetre ve sırtı kıllarla kaplı.

- Reklam -

Joker Joaquin Phoenix Loureedia phoenixi

Çalışmanın baş araştırmacısı Finlandiya’daki Turki Üniversitesi’nden araknolog ve biyoçeşitlilik alanında doktor adayı olan Alireza Zamani, bu türün yoğun ve kadifemsi ağ örmesi sebebiyle “kadife örümceği” olarak da bilindiğini söyledi. Kadife örümcekleri, ortak yuvalar oluşturmak amacıyla işbirliği yapmaları ve yavrularına bakmaları açısından da araknologların ilgisini çekmekte. Bu tür alışkanlıkları diğer örümcek türlerinde görmek pek de kolay değil. Ayrıca, Loureedia sınıfındaki örümceklerle karşılaşmak oldukça zor zira yılın yalnızca üç haftalık bir döneminde toprağın üstünde bulunuyorlar.

- Reklam -

Joker Benzeri Loureedia phoenixi Türü Örümceğin Şimdilik Sadece Erkekleri Keşfedilebildi

“Bu örümcek türleri, yılın büyük bir bölümünü yerin altındaki yuvalarında geçirir. Toprağın üstüne çıkma dönemleri de yaklaşık olarak ekim sonu – kasım ortasını kapsar.”
Araştırmacılar, Joker örümceğinin şimdiye kadar yalnızca erkeklerini bulabildi. Fakat dişileri bulmak üzerine yoğunlaşılan çalışmalar devam ediyor. Zamani, bu çalışmada izledikleri yolu şu sözlerle belirtiyor:
“Yeterince zamanınız ve sabrınız varsa, gezen bir erkeği takip etmek ilginç sonuçlar doğurur. Dişileri nerede bulacağını en iyi bilen onlardır. Böylelikle, Loureedia türü örümceklerinin daha önce gözlemlenmemiş ve fotoğraflanmamış çiftleşme yollarını kayda alma fırsatı elde edebiliriz.”
Joker Joaquin Phoenix Loureedia phoenixi

Hayvanlar alemi birçok gizemiyle birlikte keşfedilmeyi bekliyor. Joker’e benzeyen örümcek türü hakkında neler düşünüyorsunuz? Henüz keşfedilmemiş olsa da dişisinin sırtında da benzer bir desen olabilir mi? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Yapay Zekâya Sahip Robot İlk Defa Bir Filmde Başrol Olacak

Kaynak: Live Science

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the simpsons siyah karakterler

The Simpsons ve Family Guy’daki Siyah Karakterleri Siyahlar Seslendirecek

Orhan Veli Mezar Taşı İBB Yarışma

Orhan Veli’nin Mezar Taşı İBB’nin Tasarım Yarışması ile Yenilenecek