in

Kadın Astronotların Birlikte Yapacağı Uzay Yürüyüşü “Uzay Elbisesi” Eksikliğinden İptal Edildi

NASA tarafından düzenlenen ve tarihte ilk olması planlanan iki kadının birlikte yapacağı uzay yürüyüşü, çok basit bir sebeple iptal edildi.

astronot nasa
- Reklam -
- Reklam -

Söz konusu NASA bile olsa bazı eksiklikler nedense bir türlü tam olamıyor. Üstelik tarihte ilk olması planlanan böylesine bir etkinlik, çok temel sebeplerle iptal edilebiliyor. NASA’nın iki kadın astronotun birlikte yapmasını planladığı uzay yürüyüşü, yeterli orta beden astronot elbisesinin hazır olmamasından dolayı iptal edildi.

BBC‘nin haberine göre Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi, Anne McClain’nin uzayda Christina Koch yerine erkek astronot Nick Hague ile yürüyeceğini duyurdu.

29 Mart’ta gerçekleşmesi planlanan ve 6 saat sürmesi beklenen uzay yürüyüşü, istasyona lityum iyon bataryalarını monte etmek hedefiyle gerçekleştirilecek.

- Reklam -

Amerikalı kadın astronotlar Anne C. McClain ve Christina H. Koch’un birlikte gerçekleştirmesi tasarlanan yürüyüş, oldukça basit bir sebepten dolayı böylece aksamış oldu.

İki astronotun da orta boy beden giymesi ve koskoca Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nde yürüyüşe hazır tek uygun orta boy kıyafetin bulunması, bu komik durumu hazırlayan nedendi.

- Reklam -

NASA’nın konuyla ilgili Tweet’i şöyle:


“Uzay yürüyüşleri oldukça zorlu görevler ama doğru ekipman işleri kolaylaştırıyor! Astronot kıyafetleri ise en önemli ekipman. İyi sonucu alabilmek için 29 Mart görevlendirmelerini güncellememiz gerekti.”
İstasyondaki diğer orta boy elbisenin cuma gününe kadar gerekli testlerden geçirilip hazır hâle gelmesinin mümkün olmadığı belirtildi.
Çizim: Lily illustration

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

golgeye ovgu ust

Gölgeye Övgü, Kaybolan Bir Mirası Tekrar Hatırlatıyor

hakan muhafiz 2 sezon fragman

Hakan: Muhafız 2. Sezon Resmi Fragmanı Yayında