in

Bilim Tarihinde Önemli Bir Gün: Bir Kara Delik İlk Defa Fotoğraflandı

Dünyanın farklı bölgelerinde eş zamanlı olarak yapılan basın toplantılarıyla bilim tarihinde çok önemli bir gelişme açıklandı. Beklendiği gibi bir kara delik ilk defa fotoğraflandı!

kara delik
- Reklam -
- Reklam -

Bugüne kadar varlığı teorik olarak tahmin edilen “kara delik”lerin varlığını kanıtlayan ilk görsel dünyanın belli bölgelerinde yapılan eşzamanlı basın toplantısıyla gösterildi!

ABD Ulusal Bilim Vakfı, 2012’de bir kara deliğin çevresini gözlemlemek için kurulan Event Horizon Teleskobu’ndan (EHT) elde edilen ‘çığır açıcı sonucu’ eşzamanlı 6 basın toplantısıyla açıkladı. İlk kez bir kara deliğin fotoğrafı çekildi, bu gelişme ‘astrofizikte bir dönüm noktası’ olarak nitelendirildi.

Peki bu ne anlama geliyor?

Bundan sonra yapılacak tüm çalışmalar ölçümsel olarak daha doğru bir şekilde gözlemlenebilecek.

- Reklam -

Bilim insanlarına göre bu yeni gelişmeyle önümüzdeki yıllarda birçok şey değişecek. Bunun yanında görecelik kuramları adına da nihayet elle tutulur ve kanıtlanabilir bulgular elde edilecek.

- Reklam -

Kara Delik nedir?

Astrofizikte, çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir. Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir de denilebilir.


Dinozorların Son Gününde Neler Yaşandı?

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Tüh ya… Ben kaçırdım bunu. Unuttum… Unutacağımı biliyordum zaten. Barış Özcan bu konuyla alakalı bir video hazırlayacaktı. Hazırladıysa artık onu izlerim. Hazırlamadıysa hazırlayınca izlerim… Beni gerçekten heyecanlandıran bir şeydi.

  2. Avatar for Emrecan Emrecan dedi ki:

    Hala devam ediyor. Canlı yayının kaydını da alacakmış. Soru cevaptalar şuan :smiley:

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Telefondan olduğu kadar dinleyeyim bari. Teşekkürler arkadaşlar. @Strenergy ve @Emrecan

  4. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    1:13:44’de adam resmen resim neden net değil daha fazla teleskop kullansanız daha net resim elde edemez miydiniz diye sordu. Bu soru üzerine oraya çıkan bilim insanları ne düşündü acaba.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

Alice Harikalar Diyarında ve Oz Büyücüsü Dorothy & Alice

Alice Harikalar Diyarında ve Oz Büyücüsü Tek Filmde: Dorothy & Alice

gercekler kirildi ust

Barış Müstecaplıoğlu “Gerçekler Kırıldı” İsimli Öykü Kitabıyla Yeniden Aramızda