in ,

Koreli Anne, Hayatını Kaybeden Kızı ile Sanal Gerçeklikte Buluştu

7 yaşındaki kızını kanserden kaybeden Koreli anne, sanal gerçeklik sayesinde çocuğuyla buluştu. Duygusal video kısa zamanda viral oldu.

Koreli Anne VR
- Reklam -
- Reklam -

Yapay zekânın ürkütücü gelişimi devam ediyor. 7 yaşındaki kızını kanser nedeniyle yitiren Koreli anne, çocuğunu sanal gerçeklikte buldu. Acılı anne, VR (Virtual reality) gözlüğü kullanarak kızı ile bir kez daha vedalaşabildi.

Sanal gerçeklik ya da diğer adlarıyla artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik yavaş yavaş hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Özellikle oyunlarda ve çeşitli sektörlerin eğitimlerinde kullanılan bu sistem, şimdi de hüzünlü bir haberle gündeme geldi.

7 yaşındaki kızını kanser sonucu yitiren Güney Koreli Jang Ji-sung, sanal gerçeklik sayesinde kızı ile yeniden bir araya geldi. 2016 senesinde kaybettiği kızı Nayeon’u, dev bir prodüksiyon süreci sonrasında artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde yeniden görebilen ve onunla diyalog kuran annenin görüntüleri kısa zamanda viral oldu.

- Reklam -

Anne ile Kızı Buluşturan Sanal Gerçekliğin Yaratılması 8 Ay Sürdü

Munhwa Broadcasting Corporation adlı YouTube kanalında yayınlanan videodaki gerçekliğin yaratılması ise tam 8 ay sürdü. Jang Ji-sung, bir VR gözlüğü ve hissetmeye yarayan geri bildirimler veren eldivenler kullanarak yeşil perde ile kaplı stüdyoda kızı ile buluştu. Videoda annenin duygusal görüntüleri gerçekten de insanları etkilemeyi başardı.

Koreli Anne VR

Peki bu hüzünlü buluşmanın perde arkasında neler oldu? Ortam ve kız nasıl oluşturuldu? İlk olarak anne ve kızın aşina olduğu bir park sanal gerçekliğe aktarıldı. Hayatını kaybeden kız için de bir çocuk oyuncudan yararlanıldı. Çocuk oyuncunun aksiyonları hareket yakalama teknolojisi ile Koreli annenin kızı Nayeon’un profiline aktarıldı.

- Reklam -

Sanal Gerçeklikte Kızıyla Konuşan Annenin Duygusal Görüntüleri

YouTube video

Elbette sanal gerçeklik (VR) teknolojisi hâlâ çok yeni. Aylar süren prodüksiyona rağmen gerçeklik tam olarak kusursuz değil. Yine de mevcut durum bile ilerleyen zamanlarda işlerin çok başka boyutlara taşınabileceğini gösteriyor.

Öte yandan akıllara karanlık gelecek tasarılarında (distopya) insanların gerçek hayatı bırakıp tamamen sanal gerçekliği tercih ettiği ihtimaller de gelmiyor değil. Teknolojinin iyice gelişmesiyle birlikte yakın gelecekte VR’lar kullanım alanları olarak çok çeşitli alternatiflere yönelmeyi sürdürecek gibi görünüyor.

Siz bu buluşma hakkında ne düşünüyorsunuz? Teknolojinin geldiği noktaya dair fikirleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* VR Gözlüğü, İneklerin Süt Üretimini Artırmak İçin Kullanıldı

Kaynak: Faturism

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Haber Caprica ve Cylonluları anımsattı bana .

  2. Avatar for Rena Rena dedi ki:

    :sleepy: :sleepy: :sleepy: Bir şeyler yazmak konusunda kararsızım. Ben teknoloji kısmına değil, 7 yaşındaki kız ve annesi konusuna takıldım. :cry:

  3. Avatar for Nymphadora Nymphadora dedi ki:

    Teknolji giderek daha da ürkütücü olmaya başlıyor yazıyı okuyunca duygulanmaktan çok ürktüm açıkçası

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rogue - X-Men

Rogue, Marvel Sinematik Evreni’ne Katılan İlk X-Men Olabilir

Uzay Gazinosu

Uzay Gazinosu: Gamsız Girilmeyen Kara Mizah Kapısı