in ,

Leonardo DiCaprio, Yeni Keşfedilen Bir Yılan Türüne En Sevdiği Kadının Adını Verdi

Leonardo DiCaprio, yeni keşfedilen bir yılan türüne isim verme onuruna sahip oldu. Yıldız aktör, türün adı için en sevdiği kadından ilham aldı.

Leonardo DiCaprio, Yeni Bir Yılan Türüne İsim Verdi
- Reklam -
- Reklam -

Leonardo DiCaprio, Panama’da keşfedilen yeni bir yılan türüne isim verdi. Ünlü Hollywood oyuncusu, yılana en sevdiği kadının adını verdi.

Oscar ödüllü oyuncu, aktörlüğünün yanı sıra özellikle çevre konusundaki duyarlılığıyla da son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor. Kazandığı Akademi ödülü sonrasında da yaptığı konuşma ile gündem olan Leonardo DiCaprio’ya, şimdi de Panama ormanlarında yakın zamanda bulunan yeni bir yılan türünü isimlendirme şerefi verildi.

Leonardo DiCaprio salyangoz yiyen yılana, oyuncunun ödül törenlerine de sık sık getirdiği ve başarısından dolayı övgü aldığı annesi Irmelin Indenbirken onuruna, Simon irmelindicaprioae adını verdi. Son derece nadir olan yılan türü, Kolombiya’nın Pasifik kıyısı boyunca ve kuzeyde Panama’ya kadar uzanan; büyük ölçüde keşfedilmemiş Chocó-Darién ormanındaki ağaçlarda yaşıyor.

- Reklam -

Leonardo DiCaprio ve annesi Irmelin Indenbirken yeni yılan türü

Ayrıca Ekvador, Kolombiya ve Panama’daki gözlemler sırasında dört yeni tür daha keşfedildi. Milyarder bir iş insanı olarak tanınan ve çevre duyarlılığıyla da tanınan Brian Sheth de, keşfedilen yılanlarda birine kızı için Marley’in salyangoz yiyen yılanı (Sibon marleyae) adını verdi. Araştırmacılara göre yılanın benzersiz bir Noel rengi var ve bozulmamış yağmur ormanlarında keşfedildi.

Üçüncü bir yılana, koruma grubu Nature and Culture International’ın eski yönetim kurulu üyesi David Welborn’ın onuruna Welborn’un salyangoz yiyen yılanı (Dipsas welborni) adı verildi.

Ne yazık ki Latin Amerika’da altın ve bakır madenciliği yüzünden birçok türün soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Yukarı Amazon yağmur ormanlarının dağlık alanları ve Chocó-Darién ormanları, pandemi sırasında patlayan yasadışı madencilikle dünyanın en büyük altın ve bakır yataklarından bazılarına sahip.

Leonardo DiCaprio’nun İsimlendirdiği Yılan Türü Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Biyoçeşitlilik açısından zengin ve iklim kriziyle mücadelede hayati karbon yutaklarına sahip olan yağmur ormanları, açık ocak madenleri oluşturmak için yerle bir ediliyor. Bu da ağaçta yaşayan yılanların ve diğer nadir türlerin hayatta kalmasını büyük bir tehlikeye atıyor. Salyangoz yiyen kubbeli yılan (Sibon canopy) ve Vieira’nın salyangoz yiyen yılanı (Sibon vieirai) da artan bir yok olma riskiyle karşı karşıya.

- Reklam -

yeni yılan türü keşfi

Leonardo DiCaprio’nun da annesinin adını verdiği keşiflerin yapıldığı araştırma, Ekvadorlu biyolog Alejandro Arteaga ve Panamalı biyolog Abel Batista tarafından yürütüldü. Yeni türlerle ilgili araştırmaları ZooKeys dergisinde yayınlanan Arteaga, şunları söyledi:

“2014 yılında Nangaritza Nehri’nin yağmur ormanlarını ilk keşfettiğimde, buranın daha önce ayak basılmamış ve bozulmamış bir cennet olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Aslında burası İspanyolca’da Nuevo Paraíso olarak adlandırılıyor, ama orası artık bir cennet değil. Yüzlerce yasadışı altın madencisi, şu anda yok edilen ve moloz haline getirilen nehir kenarlarını ele geçirdi.

Bu yeni yılan türleri, bu bölgedeki yeni tür keşifleri açısından buzdağının sadece görünen kısmı. Fakat illegal madencilik bu hızla devam ederse, gelecekte herhangi bir keşif yapma fırsatı olmayabilir.”

Yeni yılan türü keşifleriye ilgili sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Yahoo

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Senin gibi evlat olmaz olsun. Bkz: “Seni doğuracağıma yılan doğursaydım.”

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 3. Sezon Yüzüklerin Efendisi Dizisini Geçti

The Boys, Yüzüklerin Efendisi Uyarlamasını Geçerek 2022’de Prime Video’nun En Çok İzlenen Dizisi Oldu

The Power Dizisi İlk Bakış: Feminist Distopya Yapımı Yolda

Naomi Alderman’ın Feminist Distopyasından Uyarlanan “The Power” Dizisine İlk Bakış