in

Mars Seyahatinde Kullanılacak Starship Tanıtıldı

Elon Musk’ın en çok konuşulan projelerinden birisi olan SpaceX imzalı Starship resmen tanıtıldı. Ay ve Mars yolculukları için geri sayım başlıyor.

Mars
- Reklam -
- Reklam -

Mars’a yolculuk ya da Mars gezegeninde yaşamın varlığı bu zamana kadar hep bilimkurgu filmlerine, kitaplarına ve tık tuzağı haberlere konu oldu. Ancak dahil olduğu üst düzey girişimlerle geleceğimizi baştan çizmeye yeltenen Elon Musk’ın başka planları var.

PayPal’ın kurucu ortağı olarak başladığı kariyeri, Tesla Motors ve SpaceX ile hayli dikkat çekici bir hal aldı. Öyle ki Musk şimdi de uzay turizmiyle dahası Mars’a seyahat ile ilgileniyor.

İnsanoğlunun Ay ve Mars yolculuklarında kullanacakları araç olarak duyurulan Starship, Teksas’taki uzay üssünde tanıtıldı. Musk, uzay aracının yörüngemizdeki ilk uçuşunu 6 ay içinde gerçekleştirecelerini de duyurdu.

- Reklam -

Elon Musk’ın SpaceX şirketi tarafından 5 milyar dolara geliştirilen Starship, uzay yolculuğuna hazırlanmaya devam ediyor. Mürettabatıyla birlikte geminin ilk uçuşu için verilen tarih ise pek de uzak değil: 2021.

Uzay medeniyeti olmanın öneminden bahseden Musk, tıpkı günümüzdeki havayolu firmalarının yaptığı hava yolculuğuna benzer şekilde, uzay yolculuğu yapmayı hedeflediklerini aktardı.

Starship’in İlk Yolcusu Japon Milyarder Maezawa Olacak

İnsanoğlunun bilincini gezegenlerin ötesine taşıma amacıyla başlatılan Starship projesinin gerçek olabilmesi için, aracın yolculuk sonrası yeniden kullanılabilir durumda olması gerektiğinin altı çiziliyor.

- Reklam -

Bu eşsiz yolculuğun ilki için seçilen yolcu ise Yusaku Maezawa oldu. Musk’ın seçtiği Japon milyardere, birçok sanatçı eşlik edecek.

2002 yılında kurulan SpaceX, faaliyete geçtiği günden beri pek çok projeye imza attı. Ancak bunlar arasında kuşkusuz en çok ilgi çekeni, bu uzay yolculuğu olacak gibi görünüyor.

Geminin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video


* Ahtapotların da Rüya Gördüğü Öne Sürüldü

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Başkomser Nevzat

Başkomser Nevzat Netflix Dizisi Oluyor

Joker

ABD Sinemalarında Joker Maskeleri Yasaklandı