in ,

Maymun Çetesi Hindistan’da Covid-19 Hastalarının Kan Örneklerini Çaldı

Hindistan’ın Meerut kentinde bir grup maymun, girdikleri laboratuvardan Covid-19 pozitif hastalarının kan örneklerini çaldı.

Covid-19 Hindistan Maymun Çetesi
- Reklam -
- Reklam -

2020 her açıdan tarihe geçecek bir yıl oldu. Savaşlar, doğal felaketler, salgınlar derken işler iyice çığırından çıktı. Şimdiki haber ise Hindistan’dan. Sokaklara inen maymun çeteleri bir hastaneden Covid-19 pozitif hastalarının kan örneklerini çaldı.

“İnsanlar evlere çekilince sokaklar gerçek sahiplerine kaldı,” temalı haberlere alışmış olmalısınız. Ama bu sefer durumlar biraz daha karışık. Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi) filmlerini aratmayan olay Hindistan’ın Meerut kentinde meydana geldi.

Reuters gibi çeşitli kaynakların doğruladığı haberlere göre, Hindistan’da bir grup maymun çetesi Koronavirüs hastalarının kan testi örneklerini çaldı. Meerut’taki bir devlet üniversitesindeki laboratuvara baskın düzenleyen bir grup maymun dört hastanın kan örneklerini alıp ortalıktan kayboldu.

- Reklam -

Covid-19 Hindistan Maymun Çetesi

Reuters’a konuşan hastane yöneticisi S. K. Garg, “Maymunlar tedavi gören dört Covid-19 hastasının kan örneklerini alıp kaçtı. (…) Bu testleri sonra maymunlardan geri almak durumunda kaldık,” dedi.

Bu korkutucu ve tuhaf gelişmenin iyi yanını ise yine S. K. Garg açıklıyor:
“Henüz maymunların enfeksiyon kapabileceğini gösteren bir kanıt bulunamadı.”
Bununla birlikte yeni tip Koronavirüs’ün hayvan kaynaklı olduğuna dair çeşitli bilgiler mevcut.

Öte yandan bu tip maymun baskınları Hindistan için çok da sıra dışı değil. Maymun çetelerinin şehirlere baskın düzenlemesi ise elbette bu hayvanların doğal yaşam alanlarının yol edilmesinden kaynaklanıyor.

Hindistan’da Covid-19 Salgınında Son Durum Ne?

Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgını, şu ana kadar dünya genelinde 6 milyondan fazla insanı hasta etti. Covid-19 kaynaklı toplam ölü sayısı ise 360 bini aştı. Bununla birlikte dünya genelinde iyileşen hasta sayısı da şu an için 2.6 milyon dolaylarında.

- Reklam -

Covid-19 Hindistan Maymun Çetesi

Hindistan da pandemiden ciddi derecede etkilenen ülkeler arasında. Ülkede açıklanan toplam vaka bugün itibarıyla 176,370. Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı ise 5,024. Hindistan’da salgın henüz kontrol altına alınmış değil.

Türkiye’de ise toplam 162,120 vaka görüldü. Ülkemizde Koronavirüs kaynaklı yaşamını yitiren kişi sayısı ise 4,489. Türkiye 1 Haziran 2020 itibarıyla yeni normale geçme hazırlıklarını hızlandırıyor.

Yaşanan bu gelişmelere dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Olmekler: Antik Zamanın Sırlarla Dolu Uygarlığı Hakkında 10 Gerçek

Kaynak: Futurism

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Makineli Kafanın Hikâyesi - Merve Köken | Çevirmenin Çemberi

Makineli Kafanın Hikâyesi – Merve Köken | Çevirmenin Çemberi

Roma Demir Çağı'ndan Kalma Kutu Oyunu Bulundu

Norveç’te 1.700 Yıllık Kutu Oyunu Bulundu