in ,

Microsoft’un Yapay Zekâ Kullanan Haber Portalı “MSN”de İşler Çığırından Çıktı: “Uçuşan Melekler” Manşetlerde

MSN sitesi, kullandığı yapay zekâ programı nedeniyle birçok “uydurma haberi” gerçekmiş gibi sitesine taşıdı.

MSN Yapay Zeka Sahte Haber
- Reklam -
- Reklam -

MSN adlı dünyaca haber portalı, yapay zekâ nedeniyle sayısız uydurma haberi platformuna taşıyarak güven kaybetti. Microsoft’a ait olan platform, bir dönemin en popüler web sitelerinden birisiydi.

Microsoft, geçen iki yılda bünyesinde çalıştırdığı birçok gazeteciyle yollarını ayırdı. Dünyanın önde gelen haber kaynaklarından olan MSN’in güncel durumu ise birçok tartışmayı beraberinde getiriyor.

MSN’in kullandığı yapay zekâ, Inquisitr ve Exemplore gibi komplo teorileri ve dedikodu haberleriyle bilinen sitelerden sahte hikâyeleri platforma dahil etmeye başlayınca işler karıştı.

- Reklam -

Futirism adlı bilim ve teknoloji sitesi, MSN’deki bu haberleri gündeme taşıyınca site içeriklerden bazılarını yayından kaldırdı. Ancak sitede hâlâ çok sayıda sahte haberin yer aldığı ifade ediliyor.

Yapay Zekâ Kullanan MSN Haber Portalı Zor Günlerden Geçiyor

“Yapay zekâ çizerlerin, yazarların, yazılımcıların yerini alacak” tartışmaları son günlerde oldukça popüler. Yeni yayına sürülen ChatGPT botu da bu konulardaki tartışmaları iyice harlamış durumda. Ancak görünen o ki yapay zekâ henüz bazı konularda yeterince donanımlı değil.

MSN’in gazetecilerle yolları ayırdıktan sonra yapay zekâ aracılığıyla sitesinde yer verdiği haberler arasında türlü komplo hikâyesi yer alıyor.

“Los Angeles üzerinde uçan melekler”den tutun da “Kocaayak yetinin yeniden görüldüğüne” dair içeriklere dek MSN bünyesinde pek çok uydurma içerik yayınlandı. Bu sahte haberler arasında Elon Musk’ın eski sevgilisinin Twitter paylaşımında nafaka talebinde bulunduğu iddiası da kullanıldı ve bu haber, dünyanın en çok okunan haberleri arasına girdi.

MSN Yapay Zeka uydurma

- Reklam -

Öte yandan gelen eleştirilerin ardından bu içerikleri kaldıran platform, uydurma haberler yayınlamayı sürdürüyor. Son olarak “19. yüzyıldan kalma vantrilok bir kuklanın olağanüstü güçlere sahip olduğu” haberleştirilirken “Loch Ness Canavarı’nın yeni görüntüleri” de paylaşılan içeriklerden birisi oldu.

Bir başka haberde “Şeytan, Yani Lucifer’ın Ta Kendisi, Somerset, New Jersey’de Gömüldü” ifadesi kullanıldı. Bir diğerinde ise “hayaletlerin ölüm anında kapana kısıldığını anlatan bir adamın öyküsüne” yer verildi.

MSN Yapay Zeka sahte

Similar Web verilerine göre MSN sitesi dünyanın en popüler 37. internet sitesi ve genel olarak haber kategorisinde en çok tıklanan 3. site. Aylık ortalama ziyaretçi sayısı ise 870 milyonu buluyor.

Siz yapay zekânın basın dünyasına etkilerine dair ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir ve bizleri Google Haberler üzerinden daha sıkı takip edebilirsiniz.

Kaynak: Futurism

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mars Toz Şeytanı Ses Kaydı

Mars Gezegenindeki “Toz Şeytanı”nın Sesi İlk Defa Kayıt Altına Alındı

Avatar 2 İncelemesi: The Way of Water

Avatar: The Way of Water İncelemesi – Pandora’ya Geri Dönüş Raporu: Büyülü Görsellik – Zayıf Senaryo