in

NASA Uyardı: Dev Bir Asteroit Dünyaya Yaklaşıyor

NASA açıkladı: Keops Piramidi’nden daha büyük ve potansiyel olarak tehlikeli dev bir asteroit, gezegenimizin çok yakınından geçecek.

NASA Dünya Asteroit
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından yapılan açıklamaya göre 160 metre çapında dev bir asteroidin Dünya’ya çok yakın geçeceği ve bu olayın 28 Ağustos tarihinde gerçekleşeceği belirtildi.

NASA’nın verilerine göre, bu asteroidin ölçüleri Mısır’daki Keops Piramidi’nin boyutlarını aşıyor. Üstelik asteroit için ‘potansiyel olarak tehlikeli’ deniliyor.

Söz konusu asteroit ay sonuna doğru Dünya’nın çok yakınından geçecek. “2019 OU1” diye adlandırılan asteroidin çapının 160 metre olduğu ve bu ölçünün Keops Piramidi’nden 20 metre daha büyük olduğu belirtiliyor.

- Reklam -

2019 OU1, 28 Ağustos’ta Dünya’ya, Venüs gezegeninin bulunduğu mesafeden 40 kat daha yakında olacak. Asteroid gezegenimizi yaklaşık 100 milyon kilometre mesafeden ‘teğet geçecek’.

Daha önce Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Dünya için potansiyel tehlike taşıyan uzay objelerinin listesini yenilemişti. Söz konusu listeye göre 9 Eylül 2019, 2006QV89 asteroidinin Dünya ile çarpışma olasılığı bulunan en yakın tarih olarak görülüyor. Ajansın uzmanları, asteroidin Dünya ile çarpışma olasılığını 7 binde 1 olarak değerlendirdiğini de ekleyelim.

2006QV89 asteroidi şu anda Dünya’nın 6.7 milyon kilometre uzağında seyrediyor.

Keops Piramidi

- Reklam -

Uzayda bulunan potansiyel tehlikeler listesinin başında ise 2010RF12 asteroidi var. Söz konusu asteroidin 2095’te Dünya’ya çok tehlikeli mesafede olacağı ve çarpışma olasılığının 16’da bir olacağı belirtiliyor.

Bu konu hakkında sizler ne düşünüyosunuz? Söylenenlere göre herhangi bir sorun teşkil edecek gibi gözükmüyor. Ama Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) acaba ilgiyi üzerinde tutmak için mi bu şekilde açıklamalar yapıyor?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’larında bizlerle paylaşabilirsiniz.


* NASA Araştırmacısı Umut Yıldız: “Ay’a Nasıl Gidileceğini Unuttuk”

* NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Bir Gece Konaklamanın Ücretini Açıkladı

Kaynak: t24

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bunlara gezegen katili deniyordu yanılmıyorsam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Behzat Ç. - 4. Sezon 3. Bölüm İncelemesi

Behzat Ç. – 4. Sezon 3. Bölüm İncelemesi: Cinayet Var Amirim!

Porsuk Hoyuk

Niğde’deki Porsuk Höyük, Roma Döneminden Kalıntılarla Gündemde