in

NASA, İlahiyatçılarla Anlaştı: Uzaylıların Varlığının Açıklanması Durumunda İnsanların Tepkisi Araştırılacak

NASA, insanlığın uzaylılara vereceği olası tepkileri ölçebilmek için ilahiyatçılarla anlaştı. Teolojik Araştırma Merkezi’nden 24 çalışan bu konuyu araştıracak.

nasa uzaylı ilahiyatçılar
- Reklam -

NASA, insanlığa uzaylıların varlığının açıklanacağı bir alternatifte kamuoyunda nasıl bir tepki oluşabileceğini ölçebilmek için ilahiyatçılarla çalışacak. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi konu hakkında araştırmalar yapmaları için Teolojik Araştırma Merkezi’nden 24 çalışan ile anlaştı.

Uzaylıların varlığı bugüne dek daima çeşitli komplo teorilerinin odağı oldu. Pek çok insan evrende yalnız olmadığımıza inanırken kimilerinin ise uzayda yaşayan akıllı bir ırkın bizimle temas kurmasının imkânsız olduğu görüşünü savunuyor. Ancak son dönemlerde NASA, attığı adımlarla teorilere hareketlilik katmayı başarıyor. Özellikle ABD Donanması’nın UFO raporları konu hakkında önemli bir ipucuydu. CIA’in UFO’larla karşılaştığını iddia eden pilotların beyinlerini incelettiği bir başka araştırma da bazı detayları ortaya çıkartmıştı.

Yine de “bir gerçeğin resmi ağızlardan halka açıklanmasının olası etkilerinin incelenmesi” meselesi tüm raporlardan daha etkili bir sonucu işaret edebilir.

- Reklam -

NASA, Uzaylı Meselesi için İlahiyatçılarla Çalışıyor

New Jersey’deki Teolojik Soruşturma Merkezi’nden ilahiyatçılar, insanların diğer gezegenlerde akıllı yaşamın var olduğu haberine nasıl tepki vereceğini araştırmak için göreve başladı.

Oxford’dan biyokimya alanında doktora derecesine sahip olan ve aynı zamanda Cambridge Üniversitesi’nden teoloji eğitimi almış Dr. Andrew Davison, projeye katılan araştırmacılardan birisi.

nasa uzaylı ilahiyatçılar çalışması

Davison, Cambridge Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin blogunda yakın zamanda yaptığı açıklamasında 150 yıl boyunca teoloji ve astrobiyolojinin popüler yazılarda ne sıklıkla konu alındığını açıkça gördüğünü aktarıyor. Davison’ın 2022 yılında yayımlanması beklenen Astrobiology and Christian Doctrine kitabı; NASA ve Teolojik Araştırma Merkezi’nin ortak ruhsal keşfine dair bir bölümü de içerecek.

NASA, Teologlarla Daha Önce de Çalışmıştı

NASA, 2014 yılında Teolojik Araştırma Merkezi’ne 1,1 milyon dolarlık bir hibe vererek inançlı insanların Astrobiyolojinin Toplumsal Etkileri adlı bilimsel araştırmaya ilgisini incelemelerini istemişti. 2017’de ise dindarlık ile dünya dışı zekaya olan inanç arasındaki bağlantıların araştırılması için ayrı bir çalışma yürütülmüştü.

- Reklam -

Davison’ın yayımlanacak kitabı, “olası dünya dışı varlıkların bulunması durumunda pek çok insanın rehberlik için dinlerin geleneklerine döneceğini” de kaydediyordu.

Davison ayrıca şu tespitte bulunuyor:

“Dünya dışı yaşamın kesinleşmesi on yıl içinde ya da gelecek yüzyıllarda olabilir. Belki de hiç olmayabilir de. Ancak ne olursa olsun sonuçları önceden düşünmek kesinlikle faydalı olacak.”

NASA’nın bu adımına dair sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: NY Post

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Firavun mumyası I. Amenhotep

Bilim İnsanları ‘Dokunmaya Kıyamadıkları’ 3.500 Yıllık Firavun Mumyasını ‘Dijital Olarak’ Açtılar

avengers vs eternals marvel

Eternals Avengers’a Karşı: Marvel’ın Büyük Olayı 2022’de Geliyor