in

Keşif Aracı İniş Testinde Başarılı Oldu

NASA, önümüzdeki yıl içerisinde Kızıl Gezegen’e fırlatacağı yeni keşif aracı Mars 2020’nin iniş testinin başarıyla gerçekleştiğini duyurdu.

nasa mars 2020
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan ve Uzay Havacılık Dairesi’nden (NASA) haberler gelmeye devam ediyor. Aynı anda farklı birçok proje için fon sağlayan kurum Mars 2020 isimli keşif aracının iniş testinin başarıyla gerçekleştiğini duyurdu. Aracın Kızıl Gezegen’e olan görevi başlamadan önce son hazırlıkları ve testleri tamamlanıyor.

Söz konusu test NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı’nda yapıldı. Şimdiye kadar Mars koşullarına uygun olarak hazırlanmış belli yerlerde benzeri testler uygulanmaya devam ediyor. Bu süreçte aracın Mars üzerinde zorlu koşullarda nasıl bir dayanıklılığa sahip olduğu ölçülüyor. Tüm testler başarıyla tamamlandıktan sonra Mars 2020 aracı uzay kumsalı olarak da bilinen Florida’daki Cape Canaveral’a gönderilecek.

Her şey programa uygun şekilde giderse Mars 2020 projesi 2020 yazında başlayacak. Temmuz 2020’de fırlatılacak keşif aracı sorun çıkmadığı takdirde 18 Şubat 2021’de Mars’ın Jezero kraterine iniş yapmış olacak.

- Reklam -

İlk İniş Testi Başarıyla Gerçekleşti

İniş testinde görev alan destek mühendislerinden Ryan van Schilifgraarde, araçları bir arada tutan cihazlarla ilgili gerekli testlerin tüm gün sürdüğünü ve başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Söz konusu test bir kez daha yapılacak ve herhangi bir aksilik olmazsa fırlatılmaya hazır hale gelecek.

Son olarak bu keşif aracının Mars gezegenine gönderilen 7. araç olduğunu da hatıratalım. Bundan önce de sırasıyla Curiostiy, Insgiht, Spirit ve Opportunity gibi keşif araçları belli bir süre boyunca keşif işlemlerini Kızıl Gezegen üzerinde gerçekleştirmişlerdi. Söz konusu araçlardan Curiostiy hâlâ aktif olarak görev yapmakta.

- Reklam -

* NASA, Ay’a Yerleşmek İçin Tarih Verdi

* Satürn’ün Buzul Ayı Organik Bileşikler İçeriyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Çok çok klasik olacak ama eller aya biz yaya… Bizim ülkemizden ne zaman bu tür haberler alacağız

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dave Gibbons

Dave Gibbons’ın Treatment Çizgi Romanı Uyarlanıyor

Julio Cortazar

Julio Cortazar Öyküleri Tamamlandı