in

NASA’nın Mars Görevinde Detaylar Belli Oluyor: Astronotların Ne Kadar Süre Kızıl Gezegen’de Kalacağı Açıklandı

NASA, Mars görevi hakkındaki ilk detayları açıkladı. Astronotların Kızıl Gezegen’de ne kadar süre geçireceği belli oldu.

NASA Mars Astronot
- Reklam -
- Reklam -

NASA, Mars görevi hakkında önemi detaylar açıkladı. Kızıl Gezegen’i ziyaret edecek ilk astronotların seyahat süreleri belli oldu.

Mars yüzeyine insanların koloni kurması henüz onlarca yıl uzaklıkta olabilir. Fakat bu, çalışmaların olmadığı anlamına gelmiyor. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insanlı Mars seyahati için planlarını açıkladı. Mürettebatlı uzay araştırmaları hedefleri üzerine üst düzey bir toplantı sırasında, Mars’ın yüzeyine yapılan 30 günlük bir görevden bahsedildi.

NASA uzay mimarileri direktörü Kurt “Spuds” Vogel, böyle bir görevin neleri gerektirebileceğini toplantı sırasında özetledi. Kızıl Gezegen’de bir ay boyunca kalmak için birincil öneme sahip olan, astronotları oraya taşıyan ve aynı zamanda kaldıkları süre boyunca bir yaşam alanı olarak da hizmet edebilecek bir uzay aracı. Bunun için kimyasal ve elektrik tahrikini bir araya getiren bir hibrit roket kullanılacak.

- Reklam -

Vogel, ıssız Mars yüzeyinde astronotların bir ay geçirmesi için onlara yaşam alanı sağlayacak ve bilimsel hedefleri tamamlamalarına olanak tanıyacak bir uzay aracı tasarlamanın en önemli görev olduğunu vurguluyor. Planlara göre iki mürettebat yörüngede kalırken, iki mürettebat ise Mars yüzeyini ziyaret edecek. İkinci olarak yüzey gücü ve hareketliliği sağlayan 25 tonluk bir Mars iniş aracıyla önceden yüzeye gönderilen malzemelere ve daha sonra her ikisini de yörüngeye geri almak için önceden konuşlandırılmış bir mürettebat tırmanma aracına erişime sahip olacak.

NASA, Mars Gezegenine Seyahat için Çalışmaları Hızlandırdı

Mars gezegen NASA

NASA adına konuşan Kurt Vogel, Kızıl Gezegen’in yüzeyinde gerçekten 30 günlük bir süre geçirmek için iki mürettebat üyesinin, yaşam alanı sağlayacak ve bilimsel hedefleri tamamlamalarına izin verecek basınçlı bir gezici içinde yaşayabileceğini öne sürüyor. Mars’taki yerçekiminin Dünya’dakinin sadece üçte biri kadar olduğunu hatırlatan uzay mimarileri direktörü, astronotların kısmi yerçekimine uyum sağlaması için bilimi en üst düzeye çıkarmak istediklerini dile getirdi.

- Reklam -

Ajans yöneticilerinden Pam Melroy da bu noktada NASA’nın işbirliği yaptığı diğer kurumlara düşen görevler hakkında şunları söyledi:

“Belirlediğimiz hedefler için aldığımız geri bildirimler, önümüzdeki 20 yıl boyunca Ay ve Mars’taki keşif planlarımıza ışık tutacak. Bu hedeflere ince ayar yapmamıza ve sürecimiz boyunca mümkün olduğunca şeffaf olmamıza yardımcı olacak NASA’ya ve dış paydaşlara güveniyoruz. Bu yaklaşımla, mimarimizdeki potansiyel boşlukların yanı sıra, gelecekteki işbirliği için endüstri ve uluslararası ortaklardan gelen hedeflerimizle uyumlu olan alanları bulacağız.”

Mars görevi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce insanlık Kızıl Gezegen’e doğrudan temas halinde ne gibi veriler elde edebilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Futurism

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sibirya'dan Balkanlara Şamanlar ve Cadılar

İlhamını Carlo Ginzburg ve Evliya Çelebi’den Alan İki Ciltlik Bir Derleme: “Sibirya’dan Balkanlara Şamanlar ve Cadılar”

White Elephant Fragmanı: Yeni Bruce Willis Filmi

Oyunculuğu Bırakan Bruce Willis’in de Yer Aldığı “White Elephant”tan Aksiyon Dolu Fragman