in

NASA, Uber’la Hava Ulaşımı Testleri Yapacak

NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nde çalışan uzmanlar, Uber’daki bir ekip ile beraber Şehir Hava Ulaşımı üzerine testler yapacak.

nasa uber
- Reklam -
- Reklam -

NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nde çalışan uzmanlar, Uber şirketindeki bir ekip ile beraber önümüzdeki hafta bazı testler gerçekleştirecek. Bilgisayarda yapılacak bu simülasyon testlerinde, geleceğin şehirlerindeki hava yolu ulaşımı ve taşımacılığı ile ilgili denemeler yapılacak. Uzay Ajansı’na göre bu testler, konu ile ilgili bilinenler ve geliştirilmesi gereken kısımlar için veriler sağlayacak.

Bu çalışma, NASA’nın Şehir Hava Ulaşımı (Urban Air Mobility) programı kapsamında yapılıyor ve drone ile teslimat, küçük hava araçları ile şehirde ulaşıma zemin hazırlamayı planlıyor. NASA ve Uber da, UAM programı için hangi bilgi ve verilerin gerekli olduğunu belirlemek üzere bu simülasyon testlerini yapacak.

NASA, alçak irtifada seyreden drone ve diğer küçük hava araçlarını kontrol edebilen yazılımları geliştirmek için Uber ile 2017 yılında ortaklık kurmuştu. Bu tarz yazılımlar da, drone kullanılan taşımacılık sektöründe ve kısa mesafede küçük grupların ulaşımında kullanılan VTOL araçlarında gerekli olacak.

- Reklam -

Büyük Ölçekteki Ulaşım Kontrol Edilebilecek

Bu hava ulaşım sistemi (Urban Air Mobility- UAM), hem küçük hem de büyük şehirlerdeki ulaşım sistemlerini yönetmekte kullanılacak. Uzay Ajansı’na göre, bu yönetim sistemi, büyük ölçüdeki ulaşımı kontrol edebilecek ve kaza vb. gibi sorunların olmamasını sağlayacak. Ayrıca, Uber da şehir hava ulaşım ağı ile ilgili kendi planlarını ajans ile paylaşarak Ajans’ın kendi sistemini geliştirmesini sağladı.

- Reklam -

Tabii gerçek bir hava aracıyla deneme şimdilik yapılmayacak. Şu an için NASA ve Uber’ın bilgisayar sistemleri bağlanarak farklı senaryoların yer aldığı simülasyonlar üzerinden testler gerçekleşecek. NASA bu çalışmada ileride farklı ortaklarla çalışacağını da belirtiyor.


* Yaşamın Başlangıcını Açıklayabilecek Bir Çarpışma Keşfedildi

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Artık evde de huzur kalmaz iyice yayılınca. Bir gece ansızın siz uyurken camdan içeri pizza girebilir. :roll_eyes: Neyse ki sizi mutlu edecek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Julio Cortazar

Julio Cortazar Öyküleri Tamamlandı

Robert Pattinson

Robert Pattinson, Batman’i Oynayacağına İnanamadığını Açıkladı