in ,

Nike, Sanal Ayakkabı Tasarlayacak: Metaverse Çağı Hız Kazandı

Nike, sanal ayakkabı tasarlamak için hazırlıklara başlıyor. Facebook’un Metaverse projelerinden sonra, artırılmış gerçeklik dünyasına yatırımlar artıyor.

nike sanal ayakkabı metaverse
- Reklam -
- Reklam -

Nike, sanal ayakkabı tasarlamak için çalışmalara başladı. Sosyal medya şirketi Facebook’un sanal gerçeklik projesi Metaverse’ün duyurulmasının ardından diğer markaların artırılmış gerçeklik çalışmaları hız kazandı. Ünlü ayakkabı firması, ilk sanal ayakkabıyı hazırlayacak tasarımcıyı arıyor.

Bilimkurgu filmlerinde sıklıkla gördüğümüz “sanal dünyada yaşama” kavramı, yeni bir boyut kazanmaya hazırlanıyor. Yakın gelecekte insanlar gündelik hayattan kaçışın farklı bir penceresiyle tanışacak. Bu alternatif dünyada sanal giysiler, şapkalar ve ayakkabılar konusundaki ihtiyacı karşılamak üzere ilk hamle de Nike’tan geldi.

Facebook’un üzerinde dönen kara bulutları dağıtmak için yeniden markalaşmasıyla aldığı yeni çatı şirket ismi Meta ve sonrasında duyurduğu Meteverse projeleri ile dijitalde yeni çağın habercisi olacak gibi görünüyor.

- Reklam -

Nike, Sanal Ayakkabı ve Giysiler Hazırlamak için Harekete Geçti

Bu hafta toplamda 7 farklı ticari marka için patent başvurusunda bulunan Nike için, Metaverse hazırlıklarına başlıyor, yorumları yapıldı. Dev spor markası, kısa bir süre önce sanal ayakkabı tasarımcısı için iş ilaı açmasıyla da dikkat çekmişti.

23 Ekim 2021 tarihinde yayınlanan ilanlarda şu ifadeler kullanıldı:

“Bu pozisyonlar, Nike’da dijital ve sanal devrimi ateşlemeye odaklanan Dijital Ürün Oluşturma ekibi içinde yer alıyor.”

metaverse nike

Marka ve patent avukatı Josh Gerben, şirketin bu hamlesi hakkında Nike’ın Metaverse fikrine açıkça selam verdiğini kaydederek şöyle konuştu:

“Şirketin ana ticari markaları için yeni başvurular yapıyorlar; çevrimiçi ve sanal ortamlarda sanal giysiler, şapkalar, ayakkabılar satmaya başlayacaklarını söylüyorlar.”

- Reklam -

Nike, Metaverse atılımı hakkında henüz resmi bir duyuru yapmış değil. Bununla birlikte şirketin alt markası Air Jordan, 2019 yılında Fortnite adlı video oyunla ortaklık kurmuş ve bu oyundaki karakterlerin Nike logolu spor ayakkabılar giymelerini sağlamıştı. Ayrıca çevrim içi oyun platformu Roblox ile de iş birliği anlaşması imzalanmıştı.

Microsoft, Sanal Gerçeklik Konusunda Rekabete Hazır

Ringin diğer tarafında ise Microsoft bulunuyor. Ünlü yazılım şirketi, şirketin sanal ve artırılmış gerçeklik dünyaları için Facebook ile rekabete hazır olduğunu açıklamıştı.

Microsoft Teams özelliğini duyuran firma, kullanıcılarına çevrim içi ortamda yapılan görüşmeler için kendilerini temsil edecek üç boyutlu karakterler (avatarlar) seçme imkânı sağlayacağını açıklamıştı.

Bununla beraber Microsoft, oyun ve oyun konsolları konusunda da artırılmış gerçeklik atılımlarını sürdüreceklerini aktarmıştı.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin Metaverse benzeri uygulamaları oyunlara ve Xbox platformuna entegre etmeye odaklandıklarını açıklamıştı.

Siz bu yeni çağı nasıl tanımlıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hyperion Film Oluyor

Kült Bilimkurgu Serisi Hyperion Film Oluyor: Dizi Uyarlamasından Vazgeçildi

Sandman test quiz

Sandman Testi: Neil Gaiman’ın Çizgi Roman Tarihini Değiştiren Serisine Ne Kadar Hakimsiniz?