in

Ölü ABD Başkanlarına Ait DNA Örnekleri Uzaya Gönderiliyor

Eskiden ABD Başkanı olarak görev almış ve şimdilerde hayatta olmayan dört ismin DNA örnekleri, özel bir kapsülle uzaya gönderilecek.

Ölü ABD Başkanları DNA Uzay
- Reklam -
- Reklam -

Ölü ABD başkanlarına ait DNA’lar uzaya gönderiliyor. Celestis adlı defin şirketi, özel ve ilginç bir projeye adım atıyor. United Launch Alliance Vulcan roketi, ABD başkanlarını sembolik bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Dünya gezegeninden uzaya mesajlar içeren araçlar göndermek artık sıradan bir olay. Geçmişte, içinde Orhan Pamuk’un Kara Kitap eserinden alıntı ve ünlü Türk atasözlerinden birini içeren Lucy isimli bir araç da uzaya gönderilmişti.

Şimdi ise bir defin şirketi daha sembolik bir çalışma için kolları sıvamış durumda. Geçmişte ABD Başkanı olarak görev yapmış dört isme ait DNA kalıntıları, yeni bir uzay uçuşunda araçtaki yerini alacak. Güneş yörüngesine gönderilecek araç ile kalıntılar gelecekte kurulacak olası bir insan kolonisinin parçası olmaları umuduyla derin uzaya fırlatılacak.

- Reklam -

Ölü ABD Başkanları DNA Uzay

Celestis defin şirketine göre bu uçuşta kullanılacak DNA’lar, derin uzaya yerleşen gelecekteki insan medeniyetleri için bir tür “biyolojik tarih kitabı” görevi görecek ve onlara Amerika insanının hikâyesini anlatacak.

Ölü ABD Başkanları DNA’ları ile Uzaydaki Geleceğe Taşınacak

Celestis, gelecekte bir insanın varlığının tamamının DNA’sına bakarak tespit edilebileceğine inanıyor. Buradan yola çıkarak da az miktarda DNA örneği ile insan ulusunu sonsuza dek koruma altına alınabilecek bir bilgi depolama yöntemi yaratabileceklerini umut ediyorlar.

Bu yüzden George Washington, Ronald Reagan, John F. Kennedy ve Dwight D. Eisenhower’ın kalıntıları, Star Trek dizisinde çalışmış birçok insanın DNA’sına katılmayı bekliyor. Eski başkanlar önemli miktarda DNA içeren kapsüller içindeki saç parçaları hâlinde ‘ölümsüzleştirilecekler’. Her bir başkan için ayrı bir kapsül kullanılacak ve kapsüller uzayda süzülmeye bırakılacak.

Ölü ABD Başkanları DNA Uzay Yolu

- Reklam -

Celestis’in sitesinde yayınlanan bir blog yazısında şu ifadelere yer veriyor:

”Bu uçuş gerçekten tarih kitaplarına girecek ve tarihi figürlerin DNA varlığı sayesinde Enterprise Uçuşunun hikayesi sadece güneş yörüngesine girmesiyle bitmeyecek.”

Fırlatmanın 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Siz bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazla bilim haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IFL Sscience

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pokémon: Detective Pikachu 2

Yeni Pokémon Filmi “Detective Pikachu 2” Geliyor

Uzaylilar Neye Benziyor

Yeşil Küçük Adamlar Miti: Bilim İnsanları Uzaylıların Neye Benziyor Olabileceğini Açıkladı