in

OpenAI CEO’sundan Açıklama: “ChatGPT 4 Birçok İnsanı Hayal Kırıklığına Uğratacak”

OpenAI CEO’su Sam Altman’dan ChatGPT 4 sürümünü bekleyenlere kötü haber: “İnsanlar adeta hayal kırıklığına uğramak için yalvarıyor ve öyle de olacak.”

OpenAI CEO'su ChatGPT 4 Hakkında Konuştu
- Reklam -
- Reklam -

OpenAI CEO’su Sam Altman, ChatGPT 4 hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Şirketin başındaki isim, GPT-4’ü çevreleyen abartıdan bahsetti ve insanların hayal kırıklığına uğramak için neredeyse yalvardıklarını ve bu gidişle öyle olacağını dile getirdi.

OpenAI’ın başındaki isim olan Sam Altman, şirketin henüz yayınlanmamış dil modeli ve yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin temelini oluşturan GPT serisinin en son sürümü olan GPT-4 ile ilgili söylentilere değindi. StrictlyVC’ye verdiği röportajda kendisine GPT-4’ün birçok kişinin beklediği gibi 2023’ün ilk çeyreğinde mi yoksa yarısından sonra mı çıkacağı soruldu. Bu konuda net bir tarih vermeyi reddeden Altman, “Sorumluluk alabilecek derecede güvenle sunabileceğimizden emin olduğumuzda çıkacak,” dedi.

İlk olarak 2020 yılında yayınlanan GPT-3, daha geliştirilmiş olan ve 3.5 adı verilen sürümü ile geçen yıl herkesin kullanımına ücretsiz bir şekilde açıldı. Yılın en dikkat çekici teknolojilerinden biri haline gelen sistemin bir sonraki sürümünde neler olacağına dair kısa sürede birçok iddia ortaya atıldı. GPT-4’ün henüz ne zaman olacağı bilinmeyen lansmanı, Silikon Vadisi dünyasından birçok ismin, şimdiden bunun ileriye dönük büyük bir adım olduğunu ilan etmesiyle merakla bekleniyor. GPT-4’ün yapabilecekleri hakkında çılgınca tahminlerde bulunmak özellikle bu tür çevrelerde popüler hâle geldi.

- Reklam -

OpenAI CEO'su ChatGPT 4 Hakkında Konuştu

ChatGPT 4 Hakkında Ortaya Atılan İddialar Asılsız

GPT-3’teki (175 milyar) parametre sayısının GPT-4 ile (100 trilyon) karşılaştırdığı iddia edilen ve viral olan tablo sorulduğunda Altman bunu “tamamen saçmalık” olarak nitelendirdi.

“GPT-4 dedikodu değirmeni saçma sapan bir şey. Bu iddiaları ortaya kimin attığını bilmiyorum. İnsanlar adeta hayal kırıklığına uğramak için yalvarıyor ve görünen o ki öyle de olacak. Tamamen bir aldatmaca… Gerçek bir AGI’ımız yok ama bizden beklenen bu.”

“Yapay genel zekâ”nın kısaltması olan AGI, birçok alanda bir insanın yapabileceği herhangi bir zihinsel görevi başarıyla gerçekleştirebilecek bir makinenin zekâsı anlamına geliyor.

Altman, OpenAI’nın video oluşturabilen bir yapay zekâ modelinin ne zaman oluşturacağı da dahil olmak üzere bir dizi konuya değindi. (Meta ve Google bu alandaki araştırmaları çoktan demo yaptı.)

“Gelecek. Ne zaman olacağına dair kendimden emin bir tahminde bulunmak istemem. Biz yapmaya çalışacağız, başkaları da deneyecek… Bu meşru bir araştırma projesi. Çok yakın da olabilir, biraz zaman da alabilir.”

- Reklam -

OpenAI Destekli ChatGPT, Google’ı Bitirebilir mi?

OpenAI CEO'su ChatGPT 4 Hakkında Konuştu

“Bir ders kitabı okumaktansa ChatGPT’nin bana bir şeyler öğretmesini tercih ederim,” diyen Altman, ayrıca OpenAI’nın kazancı hakkında da konuştu ve çok fazla olmadığını, iyi bir maddi gelir elde etmek için henüz çok erken olduğunu dile getirdi.

ChatGPT’nin Google’ı öldüreceği tahminleri üzerine de konuşan OpenAI CEO’su şunları söyledi:

“Ne zaman birisi bir teknolojinin başka dev bir şirketin sonu olduğundan söz etse, bu genellikle yanlış çıkıyor. Bence insanlar burada bir karşı hamle yapabileceklerini unutuyorlar. Sonuçta onlar da oldukça akıllı ve yetenekliler. Muhtemelen bir noktada arama konusunda bir değişiklik olacağını düşünüyorum. Ancak bu insanların kısa vadede düşündüğü kadar dramatik olmayacak.”

ChatGPT 4

ChatGPT 4 hakkında söylenenleri sizler de abartılı buluyor musunuz? Yeni sürümden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BayCan BayCan dedi ki:

    “Yapay zekâ”, sırf kavramın kendisinin ihtiva ettiği kestirilemez öngörülerinin ve sınırsız boyutlarının yanında, “abartı” kelimesi devede kulak kalır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Emilia Clarke House of the Dragon

Game of Thrones’un Yıldızı Emilia Clarke, “House of the Dragon” Dizisini Neden İzlemediğini Açıkladı

Paranormal Olaylar İnanma ile Uyku Kalitesi Bağı

Paranormal Olaylara İnanma Eğilimi ile Uyku Kalitesi Arasında Bağlantı Olduğu Ortaya Çıktı