in ,

Quora, Yapay Zekâ Sohbet Robotlarını “Poe” Uygulamasında Tek Çatı Altında Topladı

Quora, ChatGPT başta olmak üzere yapay zekâ sohbet botlarını bir araya getiren Poe adlı yeni bir uygulama yayınladı.

Quora, Yapay Zekâ Sohbet Botu Poe - ChatGPT
- Reklam -
- Reklam -

Quora, son dönemlerde yükselişe geçen yapay zekâ sohbet botlarını “Poe” çatısında bir araya getirdi. ChatGPT’nin de dahi olduğu aplikasyon, benzerleri gibi açık kaynak kodlu olacak.

Kullanıcıların birbirlerine soru sorup yanıtlar alabildiği internet sitesi Quora, yapay zekâ kullanan sohbet botları için önemli bir atılım gerçekleştirdi. Şirket içerisinde ChatGPT’nin de bulunduğu yeni bir yapay zekâ mecrası yaratmayı hedefliyor.

“Platform for Open Exploration” kısaltması olarak sunulan Poe “insanların kolayca, birden fazla yapay zekâ ile iletişime geçebileceği bir platform” olarak tanıtılıyor. Dijital platform şu an kullanıma açık olmakla birlikte sadece iOS sistemleri üzerinden kullanılabiliyor ve kullanabilmek için bir davet almak gerekiyor.

- Reklam -

Quora yaptığı röportajda yeni sohbet yapay zekâ botu hakkında şunları söyledi:

“Geçen 12 yıllık sürede Quora’yı kurarak ve düzenleyerek tüketilen internet ürünlerine dair çok şey öğrendik. Ayrıca bilgi arayan kişilere hizmet vermek konusunda oldukça özelleşmiş bir tecrübeye de sahibiz. İnanıyoruz ki, bu alanda edindiğimiz bilgiler insanların dil modelleri ile iletişime geçtiği alanda oldukça faydalı olacak.”

 Poe Quora

Quora Farklı Yapay Zekâ Botları ve Dil Modelleriyle İletişimi Sağlayacak

Uzmanlar bu noktada Quora’nın yeni baştan bir sohbet botu kodlamak yerine, diğer dil programlarını kullanan bir sistem olacağını söylüyor. Bununla birlikte Quora’nın OpenAI ile herhangi bir ortaklığının olup olmayacağı ise bilinmiyor. Kullanıcıları ile doğa, yemek, problem çözümü gibi çok farklı konularda konuşabilen programın doğal konuşmaya en yakın şekilde soruları cevaplayacağı söyleniyor.

“Farklı dil modelleri ile iletişime geçmenin ve bu modelleri keşfetmenin keyifli olabileceğini düşünüyoruz. Poe herhangi birinin aklındaki soruya doğal bir sohbet havasını kullanarak cevap bulabileceği bir program olması için tasarladık.

- Reklam -

“Bu modellerin becerilerinin daha iyi bir konuma getirilmesi için inanılmaz derecede araştırma ve geliştirilme yapılıyor. Bu gelişmeleri dünya genelindeki herkese taşıyabilmek ve kullanımı kolaylaştırmak açısından iyi bir arayüz oluşturmak çok önemli. Bizler de bu arayüzü sunabileceğimize inanıyoruz. Böylece dünya çapında herkes uygulamadan faydalanabilecek.”

Quora Yapay Zeka Sohbet Botu Poe - ChatGPT

Quora Kendisini Yapay Zekâ Tartışmalarının Ortasında Bulabilir

Yapay zekâ ile metinden görsel oluşturma ile ilgili birçok tartışmanın olduğu dönemde Quora’nın atılımı ise dikkat çekiyor. Geçen günlerde çizgi roman çizer ve editörleri yapay zekânın oluşturduğu görsellere tepki göstermişti. “Say No to AI-Generated Images” adı altında toplanan sanatçılar bu projenin çizer haklarını ihlal ettiğini söylemişlerdi. Bununla birlikte Amerikan Telif Hakları Ofisi Midjourney botu kullanarak hazırlanan bir çizgi romanın telif hakkını iptal etme kararı da almıştı.

Yapay zekâ sohbet botlarının da gelecekte nasıl bir rol üstleneceği ve kullanıcıları nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Siz YZ cephesindeki bu gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir ve bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Tech Crunch

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Way of Water 1 Milyar Dolar Hasılata Ulaştı

“Avatar: The Way of Water” 1 Milyar Dolarlık Gişe Barajını Sadece 12 Günde Aşmayı Başardı

The Walking Dead Evreni Hayvan

The Walking Dead’in Yaratıcısı, Seride Neden Çok Az Hayvan Olduğunu Açıkladı: Cevap Fazlasıyla Teknik