in

Elon Musk’a Eski Ortağı Rakip Oldu: Neuralink’in Başkanından Gizemli Şirket

Neuralink başkanı, Science Corp şirketi ile eski ortağı Elon Musk’a rakip oldu. Max Hodak, şimdiden yeni projesi için 47 milyon dolardan fazla para topladı.

Science Corp Neuralink Elon Musk Max Hodak
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk’ın heyecan verici girişimi Neuralink projesinin kurucu ortağı, Science Corp adlı yeni rakip projesi için kısa sürede 47 milyon dolardan fazla para topladı.

Bu yılın başlarına kadar Neuralink’in başkanı olarak görev yapan Max Hodak, eski firmasından başka isimleri de yanına alarak “gizli start-up” olarak nitelenen Science Corp’a geçti. Futurism tarafından tespit edilen bilgiye göre, geçen temmuz ayına ait yayınlanan bir mali beyan belgesi her şeyi ortaya çıkardı. Yeni proje Science Corp’un finansmanını sağlamak adına 14 yatırımcının işe dahil olduğu ortaya çıktı. Söz konusu yatırımcılar arasında kötü şöhretli kripto borsası MtGox’un kurucu ismi Jed McCaleb de var.

Hodak’ın Science Corp adlı gizli yeni girişimi, LinkedIn profillerine göre CRISPR gen düzenleme teknolojisinde uzmanlaşıyor. NeuraLink’in rakibi olarak lanse edilen projenin, insan beynini bilgisayarlara bağlamak için sadece sinirsel donanımdan ziyade biyomühendisliğe de odaklanacağı tahmin ediliyor. Daha şimdiden Science Corp için 10 Kamu İş İlanı var. Bu ilanların hepsi biyoloji veya mikrofabrikasyona odaklanıyor.

- Reklam -

Science Corp Çalışmalarına Başlarken Neuralink de Gelişmeye Devam Ediyor

Neuralink elon musk Science Corp

Neuralink, ilk arayüz cihazlarının üretimini ilerletmek için kullanılacak 205 milyon dolarlık C Serisi finansman turunu geçen ay içerisinde duyurdu. Firmadan yapılan açıklamada, “Bu yol ile elde edilen fonlar, Neuralink’in ilk ürününü piyasaya sürmek, gelecekteki ürünlerin araştırma ve geliştirmesini hızlandırmak için kullanılacak. Bunu ne kadar erken yaparsak, bir Neuralink cihazından yararlanabilecek ihtiyaç sahiplerine o kadar erken yardım edebiliriz,” denildi.

Söz konusu yatırım, Neuralink çipli bir maymunun beyniyle video oyunları oynadığını gösteren bir videoyu yayınladıktan üç ay sonra geldi. Dokuz yaşındaki bir makak maymunu, yeteneğinin yanı sıra iki Neuralink çipiyle 1970’lerin video oyunu Pong’u nasıl oynayacağını sadece altı hafta pratik yaparak öğrendi.

- Reklam -

Kısa süre içerisinde insanlı deneylere başlamak isteyen Neuralink firması yetkilileri, ilk cihazlarının nörolojik bozuklukları olan kişilere yardımcı olacağını ifade ediyor. Şimdiden çalışmalara başlamış olan ve iyi de yatırım alan Science Corp’un ise ürünlerini ne zaman tanıtacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Eski ortakların birbirlerine rakip yeni projeler üzerinde çalışması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Granthshala News

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Umbrella Academy 3. Sezon Çekimleri

Umbrella Academy 3. Sezon Çekimleri Tamamlandı: Netflix’in Süper Kahraman Dizisi Dönüyor

Yeni Aslan Kral Filmi Scar ve Mufasa'

Yeni Aslan Kral Filminde Genç Mufasa ve Scar’ı Seslendirecek İsimler Açıklandı