in

Scorpion Adlı Uçan Motosikleti Andıran Araç Test Sırasında Yere Çakıldı

Scorpion adını taşıyan ve uçan bir motosikleti andıran araç, Dubai polisinin yaptığı ilk deneme uçuşu sırasında yere çakıldı. | VİDEO

Scorpion Hava Aracı
- Reklam -
- Reklam -

Uçan arabalar bir yana henüz uçan kaykaylar bile tam anlamıyla hayatımıza giremediği şu günlerde; bir teknoloji haberi de Dubai’den geldi. Dubai polisinin kullanımı için anlaşmaya varılan Scorpion adlı uçan polis aracı, ilk deneme uçuşunda kaza yaparak düştü. Kaza anları kameralara da yansıdı.

Fransız mucit Franky Zapata’nın Manş Denizi’ni uçan kaykayı ile aşmasının üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Bununla birlikte bireysel uçuş araçları konusunda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Merkezi Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Hoversurf adındaki şirket, geliştirdiği hava aracını Dubai polisi tarafından kullanılması için bir protokol imzalamıştı. Scorpion adındaki bu aracın Rusya’daki testlerinde herhangi bir kaza ya da sorun tespit edilmemişti. Ancak Dubai polisinin ilk testi başarılı olamadı.

- Reklam -

Scorpion Kazasında Can Kaybı ya da Yaralanan Yok

Scorpion, yani akrep adını taşıyan bu araç tek kişilik uçan bir motosiklete benziyor. Küçük ve kompakt fiziği ile hem trafikte avantaj yaratmayı hem de hızlı olmayı vadediyordu. Dubai yönetimi de Hoversurf’ün bu aracından oldukça etkilendi ve protokoller sonrasında anlaşmayı tamamladı.

Dubai’de gerçekleştirilen test ise bekleneni veremedi ve araç yere çakıldı. Neyse ki pilota herhangi bir zarar gelmedi. Dubai yönetimi ise konuya dair henüz bir açıklama yapmadı.

Scorpion Hava Aracı

Araç teknik anlamda kimi eleştirilerin de odağında olmuştu. Uçan motosikletin pervanelerinin bir koruma kalkanı altında olmaması, pilotun da bu pervanelere olan yakınlığı endişe kaynağıydı. Dubai’deki kaza bu sıkıntıyı yeniden gündeme taşısa da aracın pilotu herhangi bir yara almadan kazayı atlattı.

- Reklam -

Kaza anının kameralara bir bir yansıdığı görüntüleri aşağıdaki videodan izlemeniz mümkün. Scorpion’un dengesi yaklaşık 30 metre yükseklikteyken bozuluyor ve araç dengesini yeniden yakalayamayınca ciddi şekilde sarsılıyor. Sonunda da düşmekten kaçamayan Scorpion yere çakılıyor.

Scorpion Dubai Polisi

Üretici firma olan Hoversurf ise kazanın barometredeki bir problemden kaynaklandığını savunuyor. Aracın şu anki piyasa değeri 150 bin dolar.

Scorpion Aracı Kaza Görüntüleri | VİDEO

YouTube video

Peki siz bu uçan araçlara dair ne düşünüyorsunuz? Böyle bir teknoloji için hâlâ çok mu erken dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Ölü Deniz Parşömenleri Gizemi Yeni DNA Yöntemi ile Çözülebilir

Kaynak: New Atlas

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the witcher dizisi

The Witcher Dizisi Neden Kitaplardan Birebir Uyarlanmadı?

The Changeling Yeniden

The Changeling Yeniden Uyarlanıyor: Korku Klasiği Geri Dönecek