in

Son Dişi Beyaz Zürafa, Yavrusuyla Birlikte Öldürüldü

Bilinen son dişi beyaz zürafa, avcılar tarafından yavrusuyla birlikte öldürüldü. Hayvanların yalnızca iskelet halindeki kemiklerine ulaşılabildi.

Son Dişi Beyaz Zürafa
- Reklam -
- Reklam -

2020 yılı alternatif bir kıyamet olarak gerçekleşmeye devam ediyor. Corona Virüsü salgını, depremler, savaşlar, çekirge istilası derken son derece zorlu bir sürecin içindeyiz. Geçen günlerde insanı dehşete düşüren haberlere ise bir yenisi daha eklendi. Kenya’da bir koruma bölgesinde, dünyada yaşadığı bilinen son beyaz zürafanın ve yavrusunun avcılar tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Dünyada varlığı bilinen tek dişi beyaz zürafanın 4 ay önce yavrusu ile birlikte öldürüldüğü belirtildi. Hayvanlardan geriye yalnızca iskeletleri bulunabildi.

Kenya’da doğal yaşamı koruma görevlileri, son örnek olduğu düşünülen dişi beyaz zürafanın kaçak avcıların ellerinde can verdiğini doğruladı. İshakbini Hirola Koruma Bölgesi’nde yapılan açıklamada anne ve yavru zürafanın yalnızca iskeletlerine ulaşabildiği ve olayın 4 ay önce gerçekleştiği öğrenildi.

- Reklam -

Yapılan açıklama, beyaz zürafaların silahlı kaçak avcılar tarafından öldürüldüğünü ifade ediyor.

Dişi Beyaz Zürafa ve Yavrusu Kenya’da Koruma Bölgesinde Yaşıyordu

Nadir bulunan bu zürafa türü Kenya’daki koruma bölgesinde hayatlarını sürdürüyordu. Bir süredir dişi zürafa ve yavrusundan haber alınamaması üzerine, Kenya Yaban Hayatı Servisi bir inceleme talep etmişti.

Son Dişi Beyaz Zürafa

Kenya’nın Garissa Belediyesi koruma bölgesinin müdürü Muhammed Ahmetnur basın açıklamasında üzüntüsünü dile getirdi.
“Bu, İcara toplumu ve tüm Kenya için çok üzücü bir gün. Dünyada koruması altında beyaz zürafa bulunan tek topluluk bizdik.”
Ahmetnur, zürafaların öldürülmesini “nadir ve eşsiz türlerin korunumu için topluluğun attığı muazzam adımlara bir darbe, koruma çabalarına sürekli destek sağlanması yönünde uyarıcı bir ikaz olduğu” şeklinde yorumladı.

Dişinin Ölümü Sonrası Yalnızca Tek Bir Beyaz Erkek Zürafa Kaldı

Anne ve yavru zürafanın ölümü sonrası bu türe ait yaşadığı bilinen yalnızca tek bir erkek zürafa kaldı. Erkek zürafanın ölümünden sonra, bu türün dünyadaki bilinen varlığı da sona ermiş olacak.

Bu beyaz zürafa türü, parlak beyaz postlarını bazı deri hücrelerine renk veren pigmentasyonu engelleyen, lösizm olarak adlandırılan bir durumun mirasçısıydı.

Lösizm, hücrelerde melanin (koyu renkli biyolojik pigment) üretimini engellemesi yönüyle albinizmden farklılık gösteriyor.

- Reklam -

Son Dişi Beyaz Zürafa

İlk defa 2016 yılının mart ayında Kenya’da raporlanan beyaz zürafalar, 2017 yılında ortaya çıkan fotoğraflarla basında büyük yer edinmişti.

Afrika Yaban Hayatı Vakfı’nın açıkladığı verilere göre kaçak avcılık ve yaban hayatı ticareti, son 30 senede zürafa nüfusunu yüzde 40 oranında azalttı.

Kenya Yaban Hayatı Topluluğu, beyaz zürafa ölümünün arkasındaki kişileri araştırmaya devam ediyor.

Bu ürkütücü olaya dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* 1.000 Yıl Yaşayacak Birileri Muhtemelen Aramızda: Bilim İnsanı Açıkladı!

Kaynak: Independent Turkish

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Krass Krass dedi ki:

    Yeryüzünde insanoğlu kadar mikrop bir varlık olamaz. Hatta kimi mikroplar bile faydalı.

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Dört ayak iyi ,iki ayak kötü :angry: :cry:

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Haber nedense aklıma şu kızılderili şiirini getirdi:

    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

    Burada beyaz adam "avcı"lar oluyor tabii. Umarım bu hayvanların katline sebep olanlar ölmeden önce daha bu dünyadayken acısını çekerler.

  4. Avatar for Midkemian Midkemian dedi ki:

    Belki erkek zürafa lusistik olmayan bir dişi zürafa ile çiftleştirilip kırma da olsa soy devam ettirilir. Başka çare yok :frowning:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tom Hanks Rita Wilson Corona Virüsü

Tom Hanks ve Eşinde Corona Virüsü Görüldü

Hayao Miyazaki ve Studio Ghibli, İlk Oscar Müzesi Sergisi

Hayao Miyazaki Filmleri Netflix’e Nasıl Geldi?