in ,

SpaceX Astronot Kıyafetleri Bazı Süper Kahraman Kostümlerini Tasarlayan Kişinin Elinden Çıktı

SpaceX astronot kıyafetlerinin tasarımcısı Jose Fernandez, Batman ve Captain America gibi pek çok süper kahramanın kostümünü de tasarlayan kişi.

SpaceX Astronot Kıyafetleri
- Reklam -
- Reklam -

SpaceX geçen günlerde ilk insanlı uzay uçuşunu gerçekleştirdi. Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen NASA astronotlarının kıyafetleri ise pek çok süper kahraman filminin kostümlerini tasarlayan Jose Fernandez tarafından gerçekleştirildi.

Ekranlarda izlediğimiz pek çok yapımda zırhların, kostümlerin büyük bir çoğunluğu bilgisayar efektleriyle hazırlanıyor. Ancak bazı yapımcılar bunun doğallığı ve aktörlerin yeteneğini öldürdüğünü düşünülüyor. Dolayısıyla kimi yönetmenler hayallerindeki kostümleri birebir olarak gerçek hayata geçirmek istiyorlar. Sinema dünyasında böyle bir isteği olan yapımcıların ilk seçeneği ise tasarımcıların dahisi Jose Fernandez.

Batman v Superman

- Reklam -

Fernandez uzun yıllar önce mesleğine başladığında Captain America gibi kahramanlar için çizgi romanlardaki kostümleri en ufak detaylarıyla gerçek tasarımlarına geçiriyordu. Captain America, Wolverine gibi biraz daha az uğraş isteyen kostümlerin ardından Fernandez daha fazla işçilik isteyen çalışmalara da imza attı.

En detaylı çalışmalarından bir tanesi ise Batman V Superman filminde gördüğümüz Armored Batman zırhıydı. Bu tür zırhların gerçeğe dönüştürülmesindeki zorluğun çoğu zaman maskeden kaynaklı olduğu söyleniyor çünkü oyuncunun zırh içinde boyunu oynatması hayli zor bir durum haline geliyor. Fernandez uzun çalışmaları sonucunda bu sorunu birkaç eklentiyle hallederek harika işlere imza atmaya devam etmiş.

Daft Punk Grubunun İmza Kaskları Sonrası Elon Musk SpaceX İçin Harekete Geçmiş

Jose şu anda sadece filmler adına çalışmıyor; kendisi Daft Punk’ın da bazı imza kasklarının bizzat yaratıcısı. Hatta bu kasklar tam olarak Elon Musk’ın tasarım için Fernandez’e gitme sebeplerinden bir tanesi olmuş. Musk onunla konuşurken “bu astronot kıyafetlerini giyen herkesin tıpkı bir takım elbise giymişçesine güçlü ve bir kahraman gibi” görünmesini istediğinin altını defalarca kez çizmiş. Ancak Fernandez’in tasarımı sadece şıklığı ve güçlü görüntüsüyle önem kazanmıyor; kendisi yıllardır süregelen bir astronot kıyafeti sorununa da tamamen çözüm yolu bulmuş.

NASA Astronot

Astronotların yıllardır süregelen en büyük problemi, kıyafetlerinin içerisindeyken boyunlarını oynatamamalarıydı. Yani kostümün içerisinde başları hareket etse dahi kaskları her zaman sabit kaldığından dolayı bu onlara oldukça sınırlı bir görüş açısı sağlıyordu.

- Reklam -

Fernandez Batman zırhında kullandığı mantığa benzer bir eklentiyle kostümlerin boyun kısımlarına fotoğraflarda siyah bir çizgi şeklinde görülen hareket edebilir eklemler dahil etmiş. Bu eklemler sayesinde kasklar astoronotların kafalarıyla birlikte hareket edebiliyor ve onlara devasa bir görüş açısı sağlıyor. Yazıldığında ne kadar kolayca düşünülebilir ve gerçekleştirilebilir bir şey olarak gözükse de hava geçirmemesi gereken bir kostüm adına bu eklenti aslında çığır açan bir yenilik.

SpaceX Uzay

Fernandez ve stüdyosunun üzerinde çalıştığı bütün çizgi roman kostümlerine ve diğer kostümlere buradaki Instagram adresinden ulaşabilirsiniz.

Peki siz SpaceX astronotları için hazırlanan son tasarımları nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Küçük Bir Seyahat | Ray Bradbury

Kaynak: Ign

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for seastar seastar dedi ki:

    Yanlız çizmeler köşedeki nalburdan yada orada home depot dan alınmış bahçe çizmesi gibi duruyorlar

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türk Mitolojisinde Kıyamet Kalgançı Çak

Türk Mitolojisinde Kıyamet: Kalgançı Çak

Yeni Dünya Yeni Ağ Cem Say

Yeni Dünya Yeni Ağ: Cem Say Yeni Kitabı ile Okurla Buluşuyor