in

SpaceX, Starlink Servisini 2020’de Başlatmayı Planlıyor

Starlink takım uyduları aracılığıyla sağlanacak internet bağlantı servisi, 2020 yılında başlayacak. Elon Musk, bu bağlantıyla ilk Tweet’i attı bile.

elon musk starlink projesi
- Reklam -
- Reklam -

SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, Starlink takım uyduları aracılığıyla yapılacak olan geniş bant (internet bağlantısı) servisine ABD’de 2020 yılının ortasında başlayabileceklerini söyledi.

Shotwell, bu hizmeti verebilmek için öncelikle geçen mayıs ayında gönderilen uydu grubu ile beraber altı ile sekiz takım uydunun gönderilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca SpaceX, kullanıcı terminallerinin tasarımını ve mühendisliğini de tamamlamak zorunda.

Shotwell, küresel anlamda bir servis için ise yirmi dört takım uydunun gönderilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu uyduları gelecek senenin sonuna kadar göndermiş olmayı planladıklarını söylüyor. Spacex başkanı, bu yirmi dört takımdan sonra gönderilecek her uydunun kapasiteyi artırdığını da vurguluyor. Hatta şirket, on iki bin uydu için onay almış olmasına rağmen geçen hafta otuz bin Starlink uydusu için Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne başvurmuştu.

- Reklam -

Elon Musk Uyduyu Kullanarak Tweet Attı

SpaceX CEO’su Elon Musk ise kendi evinde bulunan Starlink terminalini kullanarak geçen günlerde bir Tweet atmıştı. Tweette Starlink uydusunu kullandığını belirtmiş ve uydunun çalıştığını söylemişti.

- Reklam -

SpaceX, bu servisi ABD hükumetine sağlamak istiyor ancak şimdi tüketici piyasasında nasıl hizmet vereceği üzerinde duruyor. ABD dışındaki yerlerde hizmet verebilmek için yetki almaya çalışan SpaceX, her ülkede sürecin farklı olduğunu da belirtti. Birçok ülkede yerel Telekom firmaları ile ortaklık kurularak bu internet servisi hizmete geçecek gibi gözükmekte. Servis ücreti ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil. Hem ücret politikası hem de bağlantının olmadığı kırsal alanlar şirketin üzerinde duracağı konular olacak.

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Umarım ucuz da olur :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sarah moss Hayalet Duvar

Sarah Moss İmzalı Hayalet Duvar Çıktı

Hızlı ve Öfkeli

Ozuna, Hızlı ve Öfkeli Kadrosuna Katıldı