in

SpaceX’in Starship SN10 Roketi Başarılı İnişin Ardından Patladı | İZLE

Starship SN10 prototipi başarılı bir inişin ardından yerdeyken infilak etti. Elon Musk’ın uzay serüveni devam ediyor. | İZLE

Starship SN10 patlama izle spacex
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk’a ait olan SpaceX şirketi, uzay görevleri için denemeler yapmaya ara vermeden devam ediyor. Şirketin önemli uzay araçlarından Starship yeni bir prototip ile deneme gerçekleştirdi. Starship SN10 adlı araç başarılı bir şekilde kalktı, 10 kilometre kadar yükseldi ve tıpkı olması gerektiği gibi inişini tamamladı. Her şey “tamam” dendiği sırada ise prototip karada infilak etti.

Mars kolonileri konusunda insanlığı en çok heyecanlandıran isimlerden birisi de Elon Musk. Dünyanın en zengin iş insanlarından birisi olan Musk, Ay’a kurulacak üs için çalışmalarını sürdürürken nihai hedefi olan Mars’ı kolonileştirme fikri için de hazırlıklarını sürdürüyor. Starship serisi roketlerin geliştirme amaçlarından birisi de bu. SN9 prototipi, iniş sırasında başarılı olamamıştı. Geçen şubat ayında, dönüş manevraları sırasında tam da SN10 prototipinin yanındayken parçalara ayrılmıştı.

Patlamaya Rağmen Starship SN10 Prototipi Görevini “Başarı” ile Tamamladı

SpaceX tarafından fırlatılan Starship SN10 roketi, başarılı bir şekilde kalkışını gerçekleştirdi. 10 kilometre kadar yükseldi. Ardından da iniş için hazırlıklara başladı. 6 dakika 20 saniye sonrasında yere inen roket; yumuşak ve başarılı bir iniş gerçekleştirerek takdir topladı. Fakat araç, nihayetinde infilak etmekten kurtulamadı.

- Reklam -

Starship SN10 patlama izle spacex elon musk

SN10 prototipinin fırlatılış sebebi dört aerodinamik motorunun testini gerçekleştirerek iniş verilerini toplamak olarak açıklanmıştı. Bahsi geçen motorlar iniş sırasında aktif oluyor ve aracın sakince yere inmesini sağlıyor. Roket, iniş sırasında herhangi bir sıkıntı yaşamadığı için görev “başarılı” olarak tanımlanıyor.

Elon Musk, görev sonrasında SN10 prototipinin tek parça olarak yere indiğini belirten bir Tweet paylaştı. Patlamanın ardından ise birkaç dakika sonra “RIP SN10” (Huzur içinde uyu SN10) paylaşımı geldi.

Starship SN10 Patlama Görüntüleri | İZLE

Video From Space adlı Youtube sayfası, roketin inişi ve ardındaki patlamayı içeren görüntüleri paylaştı.

YouTube video

Starship projesiyle birlikte Kızıl Gezegen’e insanlı uçuşların gerçekleşeceği zamanlar her geçen gün yaklaşıyor.

Patlama anını takip eden bir yayıncı ise aşağıdaki video ile gündem oldu:

- Reklam -

(Tweet’i görüntüleyemiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.)

Peki sizin bu olay hakkındaki görüşleriniz neler? Patlamaya rağmen başarılı olarak tanımlanan görev hakkında ne düşünüyorsunuz? Mars yolculuğu fikri sizi de heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Simpsons 33. sezon onayı 34

Televizyonun En Uzun Soluklu Dizisi The Simpsons 2 Yeni Sezon Onayı Daha Aldı

Karayip Korsanları Hayranları Johnny Depp

Karayip Korsanları Hayranları, Johnny Depp’i Geri Getirmek için 500 Bin İmza Topladı