in , ,

SüngerBob ve Patrick Star Gerçek Hayatta Yan Yana: İkili Bu Defa Dost Değil

Okyanus zemininde yapılan bir keşif gezisi SüngerBob dizisinden sevilen karakterleri gerçek hayatta yan yana görüntüledi. İkili dünyamızda av ve avcı konumunda.

SüngerBob ve Patrick Star Gerçek Hayatta
- Reklam -
- Reklam -

SüngerBob KareŞort çizgi dizisinin sevilen karakterleri gerçek hayatta deniz araştırmacıları tarafından yan yana bulundu. Patrick ile Bob arasındaki ilişki ise dizideki kadar eğlenceli değil.

New England kıyılarında 1.885 metre derinlikte uzaktan kontrol edilen bir gözlem cihazıyla yapılan keşif gezisinde, karemsi sarı bir sünger ve beş uçlu pembe bir denizyıldızı yan yana görüldü. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Araştırmaları Merkezi (NOAA) ikiliyi Facebook’tan yaptıkları bir paylaşımla dünyaya sundu.

Sıra dışı rastlantıyı fark eden deniz biyoloğu Christopher Mah, normalde böyle referanslardan hayal gücünü zorlayarak görüldüğünü ama sünger ile denizyıldızının yan yana görüntüsünün hemen aklına SüngerBob ile Patrick’i getirdiğini açıkladı. İlginç keşif, SpongeBob resmi Instagram hesabında da paylaşıldı.

- Reklam -

sungerbob insta

SüngerBob ve Patrick Star : Deniz Süngerleri ve Denizyıldızları Gerçek Hayatta Düşmanlar

Christopher Mah, süngerin Hertwigia; yıldızınsa Chondraster cinsinden olduğunu açıkladı fakat türler henüz tespit edilemedi. Okyanus dibindeki ikilinin yepyeni türler olması ihtimali de var.

Bilim insanları böylesine derinliklerde parlak sarı bir süngere ilk kez denk geliyor. Derin deniz canlıları etraflarıyla uyumlu olmak için genellikle beyaz veya diğer nötr renklere bürünüyor. Süngerin parlaklığı, bu derinlikte avcılar için bir işaret fişeği görevi görüyor.

Çizgi diziyle olan benzerlikler de ikilinin görünüşüyle kısıtlı. Gerçek hayatta iki canlı av ve avcı konumunda, denizyıldızları süngerlerle besleniyor. Bilim insanları fotoğraf çekildikten kısa süre sonra avın bittiğini düşünüyor.

- Reklam -

SüngerBob KareŞort 1999’da, animasyon sanatçısı ve deniz bilimcisi Stephen Hillenburg tarafından çocukları deniz canlıları hakkında eğitmek için başlamıştı. Sevilen çizgi dizi hâlâ da yayına devam ediyor. Ana dizi 13. sezonunu yayınlarken, Sandy Cheeks hakkında bir film ve Patrick Star’ın hayatına odaklanan bir yan dizi de ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Sünger Bob ve arkadaşları pek çok yan projeyle, deniz canlılarının dostluğu ekranlara taşıyor.

Christopher Mah, fotoğrafın çektiği ilgiden memnun ve bir çağrısı var:

“Fotoğrafın pek çok insanda bir gülümseme yaratması beni de mutlu etti. Umarım, derin deniz habitatları hakkında farkındalığımızın artmasına da yardımcı olur. Son zamanlarda denizlerimiz ve içinde yaşayanlar madencilik ve avcılık yüzünden büyük tehlikelerle karşı karşıya kalıyor.”

Gerçek hayatta karşımıza çıkan bu rastlantı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Live Science

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Batgirl Komiser Gordon J.K. Simmons

J.K. Simmons, Batgirl için Komiser Gordon Rolüne Geri Dönüyor

terry pratchett Transseksüellik

Terry Pratchett Özelinde Trans Karşıtlığı Tartışması Sosyal Medyayı Karıştırdı