in ,

Nükleerle Çalışacak ‘Uçan Otel’ Tartışma Konusu Oldu: “Gökten Düşebilecek Bir Yapıya Nükleer Reaktör Yerleştirmek…”

Uçan Otel konsepti tartışma yarattı. Nükleerle çalışacak ve 5 bin kişiyi konuk edebilecek uçak, felakete davetiye çıkartan yapısıyla gündeme oturdu.

uçan otel nükleer
- Reklam -
- Reklam -

Uçan otel konsepti internette tartışmalara neden oldu. Toplam 5 bin kapasiteli yapının nükleerle çalışma fikri, bir çeşit “Titanik” olarak yorumlandı.

Daha önce uçan bir gökdelen fikri gündeme gelmiş ve bu yapının bir gök taşına “asılması” planlanmıştı. Şimdiyse uçan yapılar konseptine bir yenisi eklendi. Henüz fikir aşamasında olan uçan otel, tehlikeli doğası nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu.

Hashem Al-Ghaili tarafından tasarlanan gökyüzü oteli, nükleer enerjiyle çalışacak bir yapıya sahip olacak. YouTube üzerinden paylaşılan ilk konsept videosu, çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi.

- Reklam -
YouTube video

Nükleer ile Çalışacak Bir Uçan Otel “Yeni Titanik” Yorumlarına Neden Oldu

Videoda 5 binden fazla konuğu barındırabilecek şekilde tasarlandığı iddia edilen devasa bir hava gemisi görüntüleniyor. Kuzey Işıkları’na yakından bakmak dahil, birçok doğa manzarasını rotasına ekleyen otelde lüks restoranlar, devasa alışveriş merkezleri, spor salonları, tiyatrolar, havuzlar, çeşitli sağlık hizmetleri ve etkinlik alanları bulunuyor.

Sky Cruise konsept

Uçan otelin yüksek kontrollü füzyon reaksiyonu kullanarak küçük bir nükleer reaktör tarafından çalıştırılan 20 elektrikli motora sahip olacağı açıklandı. Otelin, herhangi bir yakıt ikmali gerekmeyeceği için nadiren yere ineceği ve misafirlerini ticari ya da özel jetlerle otele konuk edeceği de aktarılan bilgiler arasında.

Sky Cruise adını taşıyan uçan otel, henüz fiziksel olarak inşa edilmiş değil. Al-Ghaili tarafından YouTube’da yayımlanan konsept tasarım videosunun bir gün gerçeğe dönüşme ihtimali de birçok soru işaretini beraberinde getiriyor.

Sosyal medyada bazı yorumcular otelin tasarım kusurlarını dile getirmekten çekinmedi. Kullanıcılardan birisi, tasarımla ilgili bazı sorunları işaret ederek uçağı “yeni Titanik” olarak adlandırdı ve, “Fizik ve aerodinamik olmasaydı, bu gemi gerçekten kalkabilirdi,” ifadesini kullandı.

Sky Cruise

- Reklam -

Bir başkası ise olası bir arıza anında uçağın düşme ihtimalini değerlendirdi ve bu gerçekleşirse bir şehrin yeryüzünden silinebileceğine dikkat çekti:

“Bozulduğunda gökten düşebilecek bir yapıya nükleer reaktör yerleştirmek gerçekten harika bir fikir.”

Başka bir yorumcu ise, “Bahse girerim tüm yolculuk boyunca hâlâ üç yaşında bir çocuğun çığlıklarıyla yan yana oturuyor olacağım,” diyerek esprili bir yanıt verdi.

Bazı yorumcular ise böyle bir seyahatin bir servete mal olacağını kaydederek otelin yalnızca zenginlerin kullanımına açık olacağına dikkat çekti.

uçan otel

Bilimkurgu yapımlarını aratmayan bu tasarımı sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Futurism, New York Post

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sabrina, Riverdale 6. Sezon 19. Bölüm Kadrosunda

Sabrina Bir Kez Daha Riverdale Dizisine Geri Dönüyor

Hocus Pocus 2 Fragmanı: Cadılar Geri Dönüyor

Sinema Tarihinin Ünlü Cadılarını Geri Getiren “Hocus Pocus 2” Filminden İlk Fragman