in

Ukraynalı Gökbilimciler, Kiev Hava Sahasında Çok Sayıda UFO Gözlemlediklerini Bildirdi

Ukraynalı gökbilimciler, Kiev hava sahasının yalnızca Rus füzeleriyle değil aynı zamanda çok sayıda UFO ile dolu olduğunu açıkladı.

ukraynalı gökbilimciler ufo
- Reklam -
- Reklam -

Ukraynalı gökbilimciler, Kiev göklerinde çok sayıda UFO tespit ettiklerini belirtti. Ukrayna – Rusya arasındaki kanlı savaş devam ederken şaşırtıcı iddialar Ukrayna Ulusal Bilim Akademisi’ne bağlı Ana Astronoi Gözlemevi’nden geldi.

24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna topraklarını fiili işgale başlayan Rusya, bölgedeki varlığını korurken Ukraynalı astronomlardan dikkat çekici bir haber geldi.

Ana Astronoi Gözlemevi’nin yayımladığı “1. Tanımlanamayan Hava Fenomeni Olaylarının Gözlemleri” başlığını taşıyan makalede, araştırmacılar başkentin yaklaşık 120 kilometre dışındaki Vinarivka köyünde çok sayıda UFO tespit edildiği bilgisine yer verildi.

- Reklam -

ukrayna ufo kiev

Makalede, “Onları her yerde görüyoruz. Kaynağı net olmayan önemli sayıda nesne gözlemliyoruz,” ifadesine yer veren araştırmacılar, tek, grup halinde ve filo uçuşları tespit edildiğini kaydetti.

Ukraynalı Gökbilimciler Kozmik ve Hayalet UFO’lara Dair Uyarıda Bulundu

Makale yazısında UFO’lar “kozmik” ve “hayalet” olmak üzere iki başlıkta ele alındı. Kozmik grubundaki nesnelerin arka planına kıyasla parlak; hayalet grubundakilerin ise üzerine düşen tüm radyasyonu yaymayan ve emen, tamamen siyah bir gövdeye sahip karanlık olduğu aktarıldı.

Kiev’de bulunan gökbilimciler tarafından gözlemlenen bu UFO’ların temel özelliği yalnızca özel ekipmanlar aracılığıyla tespit edilebilecek kadar hızlı olmalarından geçiyor.

ukrayna ufo

Çalışmada, gözün bir olayı tanımlamak için saniyenin onda dördüne ihtiyaç duyduğunu ancak bu fenomenlerin saniyenin onda birinden daha kısa sürede göründüğüne yer veriyor.

- Reklam -

Araştırmacılar, iki meteor gözlem istasyonuna yerleştirilmiş ince ayarlı video kameraları kullanarak, gökyüzünde yakınlaşan bilinmeyen nesneleri kaydedebildiklerini aktardı.

ukraynalı gökbilimciler ufo iddiasi

Araştırmada bu nesnelerin tam olarak ne oldukları net bir şekilde tanımlanmıyor ve Rus füzelerine dair herhangi bir atıfta bulunulmuyor.

Dünya Çapında UFO Tartışmaları Devam Ediyor

Öte yandan dünya çapında UFO haberleri paylaşılmaya devam ediyor. NASA, UFO arayışını yüksek öncelikli araştırmalar seviyesine çıkartırken bir Harvard profesörü de uzaylıların varlığını kanıtlamak için Pasifik Okyanusu’na keşif gezisi düzenleyeceğini duyurmuştu.

Bununla birlikte ABD Donanması, UFO videolarının varlığını kabul ederken ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da daha önceden yayınlanan UFO görüntülerini ilk defa doğrulamıştı.

Siz bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşarak sohbete dahil olabilirsiniz.

Kaynak: New York Post

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Heartstopper 2. sezon çekimleri

Netflix’in Ses Getiren Dizisi “Heartstopper”da 2. Sezon Çekimleri Başladı

Paramount showtime birleşme

Paramount, Showtime’ın Akış Hizmetini Kapatıp İçerikleri Paramount+ Çatısı Altında Birleştirmeyi Planlıyor