in

Uzay İstasyonunda Beyzbol Oynandı

Beyzbol ligi uzaya taşınıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar, istasyonda oynadıkları kısa bir oyundan video paylaştı.

Beyzbol
- Reklam -
- Reklam -

NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan astronotları, uzayda kendi beyzbol oyunlarını oynayarak dünyadaki beyzbol ligi maçlarının yer aldığı World Series’e selam gönderdiler.

Twitter’da paylaşılan video, Christina Koch’ın yakaladığı Jessica Meir’in atışını ve ilk atıştan sonra oyundan çıkan Drew Morgan’ı içeriyor. Christina Koch ve Jessica Meir ayrıca uzayda ilk tamamen kadınlardan oluşan uzay yürüyüşünü yapmışlardı.

Oyunda kullanılan beyzbol topu gerçekti ancak Morgan’ın beyzbol sopası yerine bir el feneri kullandığı görünüyor.

- Reklam -

Meir’in fırlattığı topa Morgan vurmayı başarıyor. Ancak topu rakibine direkt olarak geri göndermesi onun ilk atıştan sonra oyundan çıkmasına sebep oluyor.

Fox televizyon kanalı mürettebatla birlikte çalıştı ve arka planda duyulabilecek spor spikeri Joe Buck’dan kısa açıklamaları ekleyerek şova katkı sundu.

Daha sonra Meir, World Series onuruna beyzbol topunu uzay istasyonunun pencerelerinin önünde süzülürken Dünya’nın arka planda olduğu fotoğrafı paylaştı.

- Reklam -

Tamamı Kadınlardan Oluşan Uzay Yürüyüşü Görevi Başarıyla Tamamlandı

Meir ile hem meslektaşı hem de arkadaşı Christina Koch iki hafta önce ilk tamamen kadınlardan oluşan uzay yürüyüşünü tamamlayıp tarih yazmıştı. Uluslararası Uzay İstasyonu dışındaki yedi saatlik bir görevde kadınlar, güneş şebekesini destekleyen kırık bir güç kontrol cihazını tamir etme hedeflerini başarıyla tamamlamışlardı.

Koch ve Meir, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki BCDU’lar olarak adlandırılan pil birimlerini değiştirdi. Güç yetersizliği mürettebatı veya görevi önemli ölçüde etkilememişti, ancak yine de onarılması gerekiyordu. NASA’ya göre, BCDU’lar istasyonun güneş kolektörlerinden enerji çeken bataryalar, istasyona geceleyin güç sağlamak için şarjını düzenliyor.

Şubat 2020’ye kadar yörüngede kalacak olan Koch, uzay yürüyüşünün cinsiyet normlarının kırılmasında özellikle önemli olduğunu dile getirdi.

YouTube video

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tortall

Tortall Evreni’nde Dizi Çalışmaları Başladı

Game of Thrones

Game of Thrones Yazarı Gelişmeleri Değerlendirdi