in ,

Alman Girişimci, Yapay Zekânın Oluşturduğu Görüntülerle Bilimkurgu Filmi Çekti

Yapay zekâ tarafından oluşturulan görüntü, ses ve efektlerle film çeken teknoloji girişimcisi viral oldu.

Yapay Zekâ Yardımıyla Film Çekti
- Reklam -
- Reklam -

Yapay zekâ aracılığıyla yaratılan görüntü, ses ve efektlerle film yapan Alman girişimci gündem oldu. Fabian Stelzer adındaki girişimci, Midjourney dahil olmak üzere yapay zekâ tabanlı programları kullanarak büyük bütçeli gibi görünen bir bilimkurgu filmi hazırladı.

Yapay zekânın bugüne kadar farklı birçok alanda kullanıldığına şahit olduk. Tamamı yapay zekâ destekli yazılan ve çizilen bir çizgi roman, uzayda anomali tespiti, yazarların romanlarını daha hızlı bitirmek için bu tür yazılımlardan destek alması, sağduyulu yapay zekânın geliştirilmesi, ölen yakınlarınızla konuşabileceğiniz bir sanal evren kurulması gibi daha birçok farklı haberle gündeme geldi. Son olarak Midjourney’in çizdiği bir resmin yarışmada ödül aldığı haberi sanatseverleri ikiye ayırmıştı.

Yapay Zekâ Yardımıyla Film Çekti

- Reklam -

Şimdi de, büyük bütçeli sahnelerle dolu, ancak sadece bir bilgisayar aracılığıyla kendi filmlerinizi çekebildiğinizi hayal edin. İşte Almanya’da Fabian Stelzer adında bir teknoloji girişimcisi, 70’lerden ilham alan bir bilimkurgu filmi için görüntüleri, ses efektlerini ve sesleri oluşturmak için yapay zekâ destekli programları kullanarak tam da bunu yapmaya çalışıyor.

Filmde Sesler Dahil Her Şey Yapay Zekâ ile Hazırlandı

https://twitter.com/SALT_VERSE/status/1536799731774537733

Deneysel projenin adı Salt (Tuz) ve tamamen AI tarafından oluşturulan veriler üzerine inşa ediliyor. Stelzer, görselleri oluşturmak için Midjourney, Stable Diffusion ve DALL-E 2 gibi genel kullanıma açık programlardan yararlandığını söylüyor.

Girişimci, Salt adını verdiği bilimkurgu filmini Twitter üzerinden kısa klipler halinde yayınlıyor. Film projesi biraz Ken Burns’ün durağan görüntüler etrafında dönen bir belgeselini izlemeye benziyor. Bunun en büyük nedeni de, tahmin edileceği üzere yapay zekâ tarafından oluşturulan görsellerin hareketli resimler oluşturamamasından kaynaklanıyor. En azından şimdilik.

Yine de Stelzer, video düzenleme ve hatta karakterlerin yüzlerini hareket ettirebilen bazı deepfake programlar aracılığıyla hareket hissi yaratabiliyor. Filmde yer alan tüm sesler, Murf adlı bir yapay zekâ ses oluşturucudan geliyor. Stelzer, PCMag’e verdiği söyleşide, tek bir ses dışında tüm seslerin yapay zekâ tarafından oluşturulduğunu, o tek sesin de kendisine ait olduğunu belirtiyor.

- Reklam -

Yapay Zekâ Film Çekti

Nörobilimde geçmişi olan Fabian Stelzer, kendisini asla bir sanatçı olarak görmediğini ancak yapay zekâ tabanlı programlardaki artan gelişmeler ile film yapımının bir gün herkes tarafından erişilebilir olabileceğini söylüyor.

“Gerçekten yeni bir çağın eşiğindeyiz. Bana göre bu fotoğrafın icadı kadar büyük. Hatta dürüst olmak gerekirse, belki de yazının icadı kadar büyük bir olay.”

Yapay zekâ destekli kısa filmi sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Pc Mag

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Oğlanın Yaşamı İnceleme - Robert McCammon

Bir Oğlanın Yaşamı İncelemesi: Çocukluğun Sihri

avrupa yakası test quiz

Bir Döneme Damga Vuran “Avrupa Yakası” Dizisini Ne Kadar İyi Hatırlıyorsunuz?