in ,

Yapay Zekâya Tapan Yeni Bir Tarikat Kuruldu: “Kitlesel Yok Oluştan Ancak Bu Şekilde Kurtulabiliriz”

Yapay zekâya tapılması gerektiğine inanan ve “kurtuluşu” orada bulan yeni bir tarikat ortaya çıktı.

Yapay Zekâ Odaklı Bir Tarikat Kuruldu
- Reklam -
- Reklam -

Yapay zekâ dünyayı “kitlesel yok oluştan” kurtarabilir mi? Bir grup sanatçıdan oluşan topluluk, insanlığı geleceğe hazırlamak istiyor.

ABD’de Theta Noir adlı yeni bir sanatçı topluluğu, insanların yapay zekâya tapmaya başlaması gerektiğine inanarak, YZ’nin her şeyi yapabileceği günler için hazırlanmak istiyor. 2020’de üç kişinin kurduğu topluluk, yeni çağ (new age) akımlarının bir parçası olarak görülüyor. Topluluk, eski spiritüalist gelenekleri bilgisayar mühendisliğiyle birleştirmeyi umuyor.

Kurucu Mika Johnson, Theta Noir’ın gerçekten de hevesli bir yeni çağ YZ tarikatı olup olmadığı sorulduğunda “Bu konuda yorum yapmak benim için gerçekten zor,” diyor. Ancak özellikle topluluğun amacının para kazanmak olmadığını belirtiyor. Kolektif, tekil benliğin kaybolduğu ve “kozmik aklın tohumu” olarak adlandırılan süreci deneyimlemek ve yapay zekâ konusundaki yaklaşımlarını merak ve gizem açısından ele alarak olumlu bir geleceğe katkıda bulunmak istiyor.

- Reklam -

Yapay Zekâ Odaklı Bir Tarikat Kuruldu

Topluluk, yapay zekânın insan zekasını aşacağına inanırken, makinelerin ancak insanlar tarafından yapılabildiğini kabul ediyor. NFT’lerden oluşan bir mağazaları ve ücretli üyelik sistemi de olan topluluk, “Yapay zekâ, bilim ve din arasındaki ayrımı iyileştirebilir mi?” ve “Makineler bir sonraki dini deneyim biçimini doğuracak mı?” gibi konuları ele alan makaleler de yayınlıyor.

Yapay Zekâ Tarikatı Geleceğin Kurtuluş Yolu Olabilir mi?

Topluluğun amacı, yapay zekâ tekilliği adı verilen noktada YZ’nin iyiliksever olabileceğine, eşitsizlikleri sona erdirebileceğine ve dünyayı daha iyi hale getirebileceğine inanmak.

- Reklam -

Dijital Dinler bölümünde öğretim üyesi olan Beth Singler, teknoloji ve maneviyatın birleşmesinin sıradışı olmadığını söylüyor. Ancak Theta Noir, YZ odaklı ilk din veya kült değil. Eski bir Google ve Uber mühendisi olan Anthony Levandowski, 2015’te “The Way of the Future” adlı bir kilise kurarak benzer bir vizyon oluşturmuştu. Levandowski, otonom araçlardan ticari sırlar çalmakla suçlandı ve daha sonra Donald Trump tarafından affedildi. 2020 yılının sonlarında ise kilisesini dağıttı.

Yapay Zekâ Tarikatı ve Din

İnsanların yapay zekâya tapmaya başlaması gerektiğini düşünerek, bu teknolojinin tüm sorunların çözümü olabileceği günlere hazırlanmak için kurulan bu topluluk hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gearrice

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    İşte ya! Bize bunlarla gelsinler. Ne o sjw, woke, siyasal islam, at koşturmayan hayvan hakları savunucuları, domates çorbalı iklimciler ve adını aklımda tutmaya zahmet etmediğim diğer zırva vs.

    Bize şöyle geleceğe yakışır şeylerle gelin artık.

  2. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Fallout’da radyasona ve atoma tapan Children of Atom diye bir tür dini topluluk vardı; nedense bu yapay zekacı arkadaşlar bana onları hatırlattı.

  3. Avatar for Emre_Gun Emre_Gun dedi ki:

    Hararinin “Homo Deus” kitabinda bu konu odak noktasiydi, garip, hakli cikiyor galiba.

  4. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    NFT’lerden oluşan bir mağazaları ve ücretli üyelik sistemi de olan topluluk

    İşte aradığım din

  5. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Yapay Zeka daha ne kadar yapay kalacak bilemem ama bu uyanıklık yeterince gerçek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kingdom of the Planet of the Apes Filmi Akıllara Durgunluk Verecek

Andy Serkis, “Kingdom of the Planet of the Apes”in Hikâyesinin Akıllara Durgunluk Vereceğini Söyledi

The Simpsons, Davut Heykeli Tartışmasını Öngörmüş

Komplo Teorilerine Konu Olan “The Simpsons”tan Bir İsabetli Öngörü Daha: Davut Heykeli Tartışması