in ,

Yapay Zekânın Çizdiği Resim Yarışmada Ödül Kazandı: Midjourney, Jüriyi Yanıltmayı Başardı

Yapay zekâ tarafından çizilen resim, güzel sanatlar yarışmasında ödül kazandı. “Uzay Operası Tiyatrosu” adlı eserin çizimleri Midjourney programına ait.

yapay zeka resim yarışma
- Reklam -
- Reklam -

Yapay zekâ şimdi de bir resim yarışmasında adından söz ettirdi. Midjourney kullanılarak oluşturulan eser, güzel sanatlar yarışmasında ödüle layık bulundu.

Geçen günlerde tamamı yapay zekâ tarafından yazılıp çizilen (InferKit ve Midjourney) bir çizgi roman, Reddit’te gündeme oturmuştu. Şimdiyse yine bir yapay zekâ programı olan Midjourney imzasıyla hazırlanan eser, ödüllü sanat yarışmasında dengeleri değiştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Colorado Eyalet Sergisi’nin güzel sanatlar yarışması sonuçlandı.

- Reklam -

Merkezi Colorado’da olan Incarnate Games adlı oyun şirketinin başkanı Jason Allen, girilen sözcüklerden hareketle görseller üreten yapay zekâ programı Midjourney’de oluşturduğu bir eserle yarışmaya başvurdu.

Fransızca Théâtre D’opéra Spatial (Uzay Opera Tiyatrosu) adlı eser, gerçekten de uzay operasından alınmış gibi görünen sahneyi betimliyor ve ustaca yapılmış bir tablo gibi görünüyor.

Görselde, barok tarzda bir salondaki insan figürleri, dairesel bir pencereden görünen parlak manzaranın önünde resmediliyor.

Yapay Zekâ Yardımıyla Yarışmayı Kazanan Kişi 300 Dolarlık Ödülün Sahibi Oldu

Resmi tuvale basan Allen, yarışmanın dijital sanat dalında birinci olduğunu ve toplamda 300 dolarlık bir para ödülü aldığını duyurdu.

VICE kaynaklarına konuşan Allen, resmin şekillenmesine kendisinin de katkı sunduğunu açıkladı. Allen şunları ekledi:

“Daha sonra yayınlayacağım özel bir konuyu araştırıyordum. Midjourney’den yararlanarak yüzlerce görsel oluşturdum ve uzun günler süren çalışmanın ardından ilk üç resmi sıraladım ve bunları tuvale bastırdım.”

yapay zeka resim yarışma

Çalışmada, insan unsurunun etkisine dikkat çeken Allen açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Midjourney ile görüntüler oluşturuyorum. Photoshop’la geçişler yapıyorum ve Gigapixel kullanarak eseri en üst kaliteye çıkıyorum.”

- Reklam -

Genel Jumalon takma adlı başka bir çizer, olayı Twitter hesabı üzerinden duyurdu. 87 binden fazla beğeni alan Tweet viral hâline geldi.

Jumalon olayı şu şekilde aktardı:

“Birisi yapay zekanın oluşturduğu bir eserle bir sanat yarışmasına girdi ve birincilik ödülünü kazandı.

“Evet, bu çok b.ktan bir durum.”

“Sanatın Ölümü”

OmniMorpho isimli bir başka kullanıcı ise gönderiye şu yanıtı verdi:

“Sanatın ölümünün gözlerimizin önünde gelişini izliyoruz. Yaratıcı işler makinelerden korunamazsa, o zaman yüksek vasıflı meslekler bile demode olma tehlikesiyle karşı karşıya olacak. O zaman elimizde ne kalacak?

yapay zeka savaş açıklaması Megatron

Midjourney adlı yapay zekâ uygulamasının beta sürümü Haziran 2022 tarihinde Discord sunucusu üzerinden kullanıma açılmıştı.

Siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Şimdi biraz acemice bile olsa iç ve dış mekan için güzel mimari çizimler çıkarıyor. Ä°ki üç sene sonra talep edileni birebir verecek şekilde de alacağına inanıyorum. Onun için zihin okuması gerek, aynı insiyatifleri alamaz, pratik saha bilgisi işlenemez falan diyor bizim arkadaşlar ama…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Miguel Sapochnik house of the dragon ayrılık

House of the Dragon’da Beklenmedik Ayrılık: Dizinin Baş Yapımcısı Projeye Veda Etti

Assassin’s Creed Mirage

Ubisoft Yeni Assassin’s Creed Oyununu Duyurdu: “Mirage” Geliyor