in

Yapay Zeka Üniversitesine Rekor Katılım Oldu

Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyete başlayan Yapay Zeka Üniversitesi, üç binden fazla öğrencinin başvurusuyla güçlü bir açılış yaptı.

yapay zeka üniversite
- Reklam -
- Reklam -

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Mohamed bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi 3200’den fazla yüksek lisans öğrencisinin başvurusunu aldı. 16 Ekim’de kurulan üniversite, henüz ilk haftasındayken yüksek lisans düzeyindeki araştırmaları için binlerce başvuru ile karşı karşıya kaldı.

Başvuruların büyük kısmı çoğunlukla Arapça konuşulan ülkelerden geldi. Bunlara ek olarak Hindistan ve Çin’den de başvurular oldu.

Masdar Şehir Kampüsü’nde gerçekleştirilecek eğitimler için ise başlangıç tarihi Eylül 2020 olarak açıklandı.

- Reklam -

Devlet bakanı ve aynı zamanda Yapay Zeka Üniversitesi’nin başkanı olan Doktor Sultan Ahmed Al Jaber, böyle kısa sürede bu kadar ilginin cesaretlendirici olduğunu söyledi. Üniversitenin BAE liderliğinde insan potansiyeline yatırım yapmanın ve toplumların bilgi ve eğitim yoluyla dünyadaki en büyük sorunların bazılarına çözümler bulunmasının BAE ve Abu Dabi’nin yenilik ve yüksek öğretim için küresel bir merkez olacağını da sözlerine ekledi.

Yapay Zeka Üniversitesi Geleceğin Liderlerini Eğitecek

Üniversitenin geçici başkanı Profesör Michale Brady, bu kadar güçlü bir niyet beyanının bu kadar hızlı gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Böyle bir üniversiteye duyulan ihtiyacın ne kadar doğru olduğunu ifade etti. Profesör Brady yapay zekaya adanmış dünyanın ilk yüksek öğretim kurumu olan üniversitenin; yapay zeka araştırmalarında dünya standartlarında bir güç olarak rolünü pekiştirirken alanın gelecekteki liderlerini eğiteceğini söyledi.

- Reklam -

Üniversite; yapay zeka, makine öğrenimi, bilgisayarla görme ve doğal dil işleme alanlarında kilit alanlarda yüksek lisans ve doktora düzeyinde programlar sunarken, aynı zamanda yapay zekanın sorumluca kullanılması için dünyadaki politika yapıcıları ve işletmeler de pozitif dönüşüm için dahil edilecek.

Yapay Zeka Üniversitesi, eğitmeyi kabul ettiği bütün öğrencilerine tam burs imkânı sağlayacak. Ek olarak aylık ödenek, sağlık sigortası ve konaklama gibi avantajlar da verecek. Üniversite staj açısından da özenli çalışmalar yürütecek. Hem BAE’de hem de dünya genelinde şirketlerle birlikte hareket edecek. Ayrıca mezun ettiği öğrencilerine iş bulmalarında da yardımcı olacak.

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Andrzej Sapkowski Game of Thrones

Sapkowski’den Game of Thrones Kıyaslaması Geldi

Hasan Ali Toptaş

Hasan Ali Toptaş’ın Yeni Kitabı Çıktı