in ,

Yapay Zekânın Yaptığı Resimlerde Sıklıkla Yer Alan Ürkütücü Kadın Gündem Oldu: Yeni Nesil Creepypasta

Yapay zekâ tarafından oluşturulan görüntülerde tekrar tekrar yer alan ürkütücü bir kadının resmi sosyal medyanın gündemine oturdu.

yapay zeka korkunc kadin creepypasta
- Reklam -

Yapay zekâ 2022 yılının Creepypasta’sını ortaya çıkardı. Loab adı verilen bir kadın, algoritmalar tarafından oluşturulan görsellerde sıklıkla kendisine yer bulunca sosyal medyada gündem oldu.

İnternette dolaşan kısa ve uydurma korku hikâyelerinin özneleri olarak anılan Creepypasta kültürü, yapay zekâ ile tanışmış olabilir.

İnternet alemi son günlerde yapay zekânın oluşturduğu görüntülerde beliren gizemli ve korkunç kadın hakkında konuşuyor.

- Reklam -

Twitter platformundaki supercomposite rumuzlu bir kullanıcı, yapay zekâ programları aracılığıyla hazırladığı bazı görüntülerde sıklıkla aynı kadının belirdiğini ifade etti.

Bu kadının yer aldığı görselleri bir araya getirmeye başlayan kullanıcı, bunlardan hazırladığı kolajı Twitter hesabı üzerinden paylaştı. 75 binden fazla kişiye ulaşan görüntüler, kimi kullanıcılar tarafından korku filmlerine benzetildi.

loab yapay zeka

Yapay Zekâ İmzalı Bir Creepypasta

Görsel ya da yazılı komutlar aracılığıyla yeni resimler oluşturmaya yarayan DALL-E, Stable Diffusion ve Midjourney gibi yapay zekâ programları son dönemlerde birçok kişi tarafından kullanılıyor. Albüm kapaklarında, çizgi romanlarda, konsept çalışmalarda kullanılan bu çizimler; gerçekçi ya da sanatsal tarzlarla farklı şekillerde yorumlanabiliyor.

Kullanıcılar, ilgili programların resmini yapmasını istediği konuyu çeşitli anahtar kelimeleri aracılığıyla sisteme giriş yapıyor. Ardından program, komutlara uygun resimleri kullanıcı için üretiyor.

yapay zeka korkunç kadın resmi

VICE’a açıklamalarda bulunan supercomposite adlı kullanıcı, ürkütücü kadına birkaç farklı yapay zekâ programında da rastladığını aktardı.

Kullanıcının Loab adını verdiği kadın, ilk defa geçen nisan ayında negatif ağırlık tekniğiyle verilen komutlarda gözükmüştü.

Bu teknik, yapay zekâya verilen komutların tam tersi yönünde sonuç vermesiyle çalışıyor. supercomposite, Marlon Brando’dan ilhamla Brando kelimesinin tersi için algoritmaya giriş yapmış.

yapay zeka logo

Program, komutun üzerine “DIGITA PNTICS” yazan bir logo tasarlamış. Kullanıcı da bu komutu vererek yeniden negatif istemiş. Ancak yapay zekâ, yeniden Marlon Brando’yu çıkartmak yerine Loab adı verilen kadına ait görüntüler sunmaya başlamış.

- Reklam -

Loab’ın Yükselişi

Sonrasında Loab’ın görüntülerinden çeşitli varyasyonlar üreten kullanıcı; Loab görüntüsünün birkaç resim sonrasında ortadan kaybolmadığını ve daha baskın hâle geldiğini fark etmiş.

Loab’ın görüntülerini başka sahnelerle birleştirmeyi, yani yapay zekânın oluşturduğu alakasız görüntülerle birlikte yeniden programa yüklemeyi deneyen kullanıcı bu kez gördükleri karşısında daha da şaşırdı.

yapay zeka korkunç kadın creepypasta loab

Yapay zekâ, Loab’ı ısrarlı bir şekilde dehşet verici ve kanlı sahnelerle birlikte düşünüyordu.

Kimi görsellerde Loab başsız insanlar ve gözleri kanayan, yüzleri deforme çocuklarla beraber resmediliyordu. Üstelik her görselde de Loab’ın fiziksel özellikleri son derece belirgindi.

“Androidler Elektrikli Hortlaklar Düşler mi?”

Twitter’da kullanıcının paylaşımına yanıt veren diğer platform sakinleri de yaratıcılarını kullanmaktan çekinmedi. Bilimkurgu edebiyatının ünlü yazarı Philip K. Dick’in Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? kitabına atıfla, bir kullanıcı şu soruyu sordu:

“Androidler elektrikli hortlaklar düşler mi?”

loab yapay zeka kadın

Kullanıcılardan bazıları görüntülerin insan bilinçaltını yansıttığını kaydederken bir başkası ise şunu söyledi:

“İlk yapay zekâ canavarı doğdu, bir daha asla uyuyamayacağım.”

Siz bu görüntü hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for acimatriyarka acimatriyarka dedi ki:

    Ürkütücü ve ilham verici.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bu haberi okuyunca ve de içeriğindeki yapay zeka tarafından yapılan resimleri görünce, tabii kimi sever kimi sevmez kimi gerçekçi bulur kimi bulmaz kimi beğenir kimi beğenmez kimi aptalca bulur kimi zekice, geçen yıllarda tesadüf eseri gördüğüm ve orada serisini baştan sona okuduğum on altı yıldız internet sitesinin Kulbak Bilge çizgi roman serisinin 17 numaralı paylaşımı geldi :sweat_smile: O paylaşımda anlatılan, özellikle sonlarına doğru konu buraya geliyor, ‘yapay zekanın kendisini inşa ettirmesi ve insanlara neler yaptığıyla’ ilgili hipotez :frowning: Umarım, bu haberde gördüğümüz çizimden hareketle ileride gerçek olmaz ‘Butleryan Cihadı’ , ‘Skynet Faciası’ ya da ‘Matrix’ …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İlk Ampütasyon İşlemi 31 Bin Yıl Önce Yapıldı

Bilinen En Eski Tıbbi Ampütasyon İşleminin 31 Bin Yıl Önce Yapıldığı Ortaya Çıktı

uzaya kurulacak aynalar güneş enerjisi

Elon Musk’ın Eski Mühendisinden Elon Musk’ı Aratmayan Proje: Uzaya Aynalar Kurulacak