in

Yaşamın Başlangıcını Açıklayabilecek Bir Çarpışma Keşfedildi

Yıkıcı bir çarpışmanın ortasında olan 3 galaksinin keşfi, güneş sistemimizin nasıl ortaya çıktığı sorusunu yanıtlayabilir.

george mason university çarpışma
- Reklam -
- Reklam -

George Mason Üniversitesi’nden astrofizikçi Shobita Satyapal tarafından tren kazası çarpışması (train wreck collision) adıyla tanımlanan bir uzay olayıyla karşı karşıyayız.

Bahsi geçen olayda 3 galaksi var ve içlerinden en az bir tanesinde kara delik olduğu düşünülüyor. Dahası, çarpışma ihtimali bulunan her galaksi milyonlarca gezegen içeriyor. Mevcut galaksilerin birisinde bulunan devasa kara deliğin büyüklüğü ise Güneş’in kütlesinin 12 katından fazla.

Olası galaksi birleşmesi şeklinde tanımlanan bu çarpışmalar son derece tarihi sonuçlara sebebiyet verebilir. Çünkü güneş sistemimizde yaşamın nasıl başladığının ipuçları bu çarpışmada saklı olabilir.

- Reklam -

Bu Tür Galaksi Sistemleri Çok Nadir Bulunuyor

Space adlı internet sitesine açıklamalarda bulunan George Mason University’den Ryan Pfeifle, bu sistemlerin çok nadir olduğunu belirtiyor. Bu yüzden de haklarında pek bir bilgimiz yok. Gözlemin önemine değinen Ryan, daha fazla veriye eriştiklerinde bu sistemlerin nasıl bir davranış eğiliminde olacaklarını da kestirebileceklerini ifade etti.

İlk başta bilim insanları, Chandra X-ışını Gözlemevi’nin çektiği görselleri tekrar incelemeden önce, sadece iki birleşmenin söz konusu olduğunu düşünüyordu. Ancak gözlemevinin yeni verileri okunmaya başlandığında, Pfeifle iki değil üç galaksi çarpışmasının yolda olduğunu gördü.

- Reklam -

Her ne kadar bahsi geçen galaksiler arasındaki mesafe 11 bin ila 23 bin 800 ışık yılı olsa da; yaşanan çarpışma çok önemli bilgileri açığa çıkartabilir.


* Var Olmaması Gereken Bir Gezegen Keşfedildi

* İlk Uzay Oteli İçin Geri Sayım Başladı

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen King

Stephen King’in Yeni Kitabı Duyuruldu

kutuphane polisiye

Siegfried Kracauer İmzalı Polisiye Roman Çıktı