in

Yılanlara ‘Yürüme Yeteneğini Geri Veren’ Robotik Bacak Geliştirildi

Yılanlar için robotik bacaklar geliştiren çılgın YouTuber viral oldu. Evrimsel süreçte bacaklarını yitiren yılanlar için özel bir cihaz tasarlandı.

yilanlar robotik bacak
- Reklam -
- Reklam -

Yılanlar için robotik bacaklar geliştirildi. Çılgın bir YouTuber, yılan sevgisini kanıtlamak için ilginç bir cihaza imza attı.

YouTube içerikleri üreten Allen Pan, evrimsel süreç boyunca bacaklarını kaybeden yılanlara yürüme yeteneğini geri vermek istediğini kaydetti. Bu amaçla yola çıkan Pan, şeffaf gövde ve robotik bacaklardan oluşan bir cihaz ortay akoydu.

Bilgisayar aracılığıyla kontrol edilebilen robotik bacaklar, boru şeklinde tasarlanan şeffaf bir gövdeye bağlanıyor. Geliştirilen cihaz, yılanın boruya kendi başına serbestçe girip çıkabilmesine de imkân sunuyor.

- Reklam -

Pan, cihazı kamuoyuna duyurduğu videoda makinesini test etmek için evcil pitonunu ödünç vermeyi kabul eden bir yılan yetiştiricisinin konuğu oluyor. Yuvasından çıkartılan piton, sürünerek borunun içindeki yerini alıyor.

Bu sırada aygıtın kontrolü Pan’ın kullandığı bilgisayarda oluyor. 3D yazıcı sayesinde oluşturulan cihaz, kontrolü yılanın kendisine bırakacak bir teknoloji barındırmıyor.

YouTube video

Deney sırasında yılan başını tüpün diğer ucundan dışarı çıkarmış hâlde sürünüyor. Piton, Pan’ın cihazını durdurmasıyla tüpten geri dışarı çıkıyor.

Çılgın Youtuber, Evrimsel Süreçte Bacaklarını Yitiren Yılanlar için Üzgün

1,8 milyon aboneye sahip Allen Pan’in dijital ortama yüklediği video, kısa sürede 3,4 milyon kullanıcı tarafından izlendi. Pan, videonun girişinde yaptığı açıklamada “bacaklarını kaybeden” yılanlar için üzgün olduğunu da belirtti.

Evrimsel bilim, bugünden 100 ila 150 milyon sene öncesinde yılanların küçük ayakları olduğunu ancak daha sonra bu uzuvlarını kaybettiklerini tahmin ediyor.

Değişimin ardında yatan koşullar ise hâlâ tartışılıyor.

Bu değişime neden olan koşullarsa tartışma konusu. Kimi bilim insanları yılanların su ortamlarına daha iyi uyum sağlamak için bacaklarından “kurtulduğunu” öne sürüyor. Bazıları da bacaksız olmanın yeraltında daha kolay hareket etmeyi sağladığı görüşünü savunuyor.

- Reklam -

yılanlar robotik

Öte yandan günümüzde yılanların bacaklarının bulunması gereken noktada iki cılız çıkıntı yer alıyor. Bunlar, yılanların ikili penisinin de başlangıç noktası. Erkek yılanlar, kuyruk bölgelerinde saklanan çift cinsel organa sahipler.

Bu durumu hatırlatan Pan, şu ifadeleri kaydediyor:

 “DNA’larının tamamı berbat durumda, bu yüzden iki bacak çıkarması gereken genler, bunun yerine iki penis üretiyor. “Onların üzerinde yürüyemezler.”

Bilim insanları geçen haftalarda, ölü örümcekleri “nekrobotlara” dönüştürmeyi başarmıştı. Görünüşe göre hayvanlar alemiyle robot teknolojisi ortak noktada buluşmaya devam edece.

Sizin bu cihaz için görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ferrari filmi yeni michael mann

Michael Mann’in Tutku Projesi “Ferrari” Filminde Çekimler Başladı

One-Punch Man 3. sezon

One-Punch Man Animesinde 3. Sezon Duyuruldu