in , ,

Terk Edilmiş Akvaryumdaki ‘Zombi Köpekbalığı’ Görüntüleri Tüyler Ürpertti

Zombi köpekbalığı görüntüleri korku saçtı. Terk edilmiş akvaryumda çürümeye bırakılmış deniz canlıları tüyler ürpertti.

Zombi Köpekbalığı
- Reklam -
- Reklam -

Zombi köpekbalığı görüntüleri tüyler ürpertti. İspanya’da bulunan terk edilmiş bir akvaryumda çekilen görüntüler, korkunç manzaralara neden oldu.

Ürkütücü video, İspanya’daki isimsiz akvaryuma giren bir çift şehir kaşifi tarafından çekildi. Video, Juj’ Urbex adında Fransız bir kadın olan kaşiflerden biri tarafından hem TikTok hesabında kısa klipler olarak hem de toplu olarak YouTube kanalında yayınlandı.

Videoda en dikkat çekici olan çekim, kırık bir vitrinin içindeki küçük bir resif köpekbalığının çürüyen kalıntılarını içermesi. Cam kutunun boyutu, köpekbalığının ilk sergilendiğinde de zaten ölmüş olduğunu gösteriyor. Bu nedenle hayvanın vücudu muhtemelen kimyasallarla destekli olarak mumyalanmıştı ve onu korumak için hava geçirmez bir vitrine koyulmuştu. Ancak vitrin kırıldıktan ve köpekbalığı da havaya maruz kaldıktan sonra, yavaş yavaş çürümeye başladı ve zombi benzeri bir görünüme kavuştu.

- Reklam -

Juj’ Urbex videoda akvaryumun 2014 yılında metrelerce yükseliğe ulaşan bir dalganın binaya hasar verdiğini ve bu nedenle tahliye edildiğini söylüyor. Kaşife göre tüm canlı hayvanlar yeni akvaryumlara transfer edildi fakat köpekbalığı cesedi gibi daha az önceliğe sahip hayvanlar geride bırakıldı.

Juj’ Urbex, İngilizceye çevrilen videoda köpekbalığının kurumuş kalıntılarını keşfetmenin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Hemen aşağıdan videonun tamamına ulaşabilirsiniz.

Zombi Köpekbalığı ve Terk Edilmiş Deniz Canlıları Görüntüleri | İZLE

YouTube video

Kaşifler ayrıca ayrı kırık cam kavanozların içinde bir ahtapot ve kalamarın ayrışmış kalıntılarını da buldular. Köpekbalığı gibi bu hayvanlar da akvaryum kapılarını kapattığında muhtemelen çoktan ölmüştü ve muhtemelen formaldehit içeren kavanozları parçalandıktan sonra çürümeye başladılar. Çift ayrıca geride bırakılmış iki deniz yıldızı da buldu. Ancak diğer hayvanlardan farklı olarak bu omurgasızlar, sergilenmeden önce tamamen kurudukları için çürümeye başlamamıştı.

- Reklam -

Göze çarpan bir başka keşif de, köpükten yapılmış dev bir kalamarın gerçeğe benzer devasa bir kopyasıydı. Bu da muhtemelen eskiden tavandan sarkıyordu ama yere düşmüştü. Juj’ Urbex’e göre akvaryumun gerçek dev kalamar örneklerini de sergilediğini, ancak bina kınanmadan önce kaldırıldığını söyledi.

Zombi köpekbalığı ve diğer deniz canlıların son durumu konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Live Science

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ketebe Teori Dizisi

Ketebe Teori Dizisi Claude Levi-Strauss ve Talcott Parsons ile Başladı

robert pattinson dune 2

Robert Pattinson, Yeni Dune Filminde Oynamak İstiyor