in

Hurda Bisikletlerden Kanatlı Böcek Şeklindeki Gezici Kütüphanelere!

Çin’de bir stüdyo, eski bisiklet ve araba parçalarından kanatlı böcek şeklinde bir kütüphane tasarladı!

Bisiklet Kütüphane - Çin
- Reklam -
- Reklam -

Çin‘de bulunan LUO Studios geçtiğimiz günlerde birbirinden harika mini kütüphane tasarımlarına imza attı! Ülkelerinde giderek artan paylaşımlı bisiklet kültürünü yeni bir boyuta taşımak isteyen şirket, standart bisikletleri biraz daha geliştirerek ortaya harika işler çıkarttı.

Bir bisikletin gövdesine ve tekerlerine sahip bu mobil kütüphanelere, kanatlı böceklere benzemeleri için hurdaya çıkmış araba kaportalarından kanatlar eklendi. Araçlardan alınan demir saclardan yapılan raflar çocukların ilgisini çekebilecek kitaplarla dolduruldu.

“Shared Lady Beetle” isimli kütüphane projesi, kent yaprağı üzerinde yürüyen faydalı böcek olarak tanımlanıyor. Stüdyo bu çalışmanın arkasındaki fikri şöyle açıklıyor:

- Reklam -

“Yaratıcı düşünce ile daha dayanıklı, arkadaşça, kaliteli bir alan oluşturmaya adanmış, doğa için özveri ve şefkat ruhlu zanaatkârlik.”

Gelin bu tasarım harikası mini-kütüphanelere birlikte göz atalım:

bisiklet kutuphane

bisiklet kutuphane3

- Reklam -

bisiklet kutuphane2

bisiklet kutuphane4

Tasarımları siz nasıl buldunuz? Benzerlerine ülkemizde de rastlamak istemez miydiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: This is Colossal

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mehmet Siyah Kalem

Mehmet Siyah Kalem: Mâverâünnehir’in Gizemli Ressamı

tren oykuleri ust1

26 Yazar Tek Kitap: Tren Öyküleri Raflarda