in

Çankırı’dan Uçak, Tren ve Gemi Kütüphaneleri

Çankırı Belediyesi’nin “Temalı Kütüphaneler Projesi” kapsamında hazırladığı uçak ve tren kütüphanelerinden sonra, ekibe bir de gemi kütüphanesi katıldı!

cankiri gemi kutuphanesi
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizin kütüphaneleriyle ilgili renkli haberler gelmeye devam ediyor. Bu sefer gözler Çankırı’ya çevrildi. Şehir, “Temalı Kütüphaneler Projesi” kapsamında ilgi çekici bir konsepte imza attı: Uçak, tren ve gemi kütüphaneleri!

Belediyenin hazırladığı projede uçak ve trenin ardından geçtiğimiz günlerde halk geminin içinde yer alan bir kütüphaneye de kavuştu.

Projenin ilk ayağında TCDD tarafından hurdaya ayrılmış bir lokomotif ve iki vagonu kiralanmış ve kütüphaneye uygun şekilde tasarlanmıştı.

- Reklam -

cankiri tren kutuphanesi

Ardından uçuş ömrünü tamamlamış bir Airbus A 300 uçağı satın alan belediye, bu aracı da kütüphaneye çevirmeyi başarmıştı.

cankiri ucak kutuphanesi

- Reklam -

Son haberse şehirde bulunan gölette inşa edilen gemiyle alakalı. Geminin alt tarafı tamamen okuma salonu şeklinde  tasarlandı!

cankiri gemi kutuphanesi3

Resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacak gemi-kütüphane, ziyaretçilerine geminin dümen ve güverte bölümlerinde de kitap okuma fırsatı sunuyor.

“Kütüphanede 2,500 kitap var”

Çankırı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ethem Yenigürbüz, AA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu farklı mekanlarda, klasik kütüphaneciliğin dışında çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak için farklı ortamlar sunuyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütüphane Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde, okuma oranlarında ciddi artış olduğunu ifade ettiler. Bu tür mekanların da okuma alışkanlığının artmasına katkı sağladığını düşünüyoruz.”
cankiri gemi kutuphanesi2

Çocuğuyla gemi kütüphaneye gelen Mustafa Erkoç da şu şekilde konuştu:
Bunun için değişik mekanların da kullanılması gerektiğini dile getiren Erkoç, “Farklı kütüphaneler, çocuklarda farklı algılar oluşturuyor. Temalı kütüphane birçok öğrenciyi ağırlıyor. Öğrencilerin buralarda kazandıkları okuma alışkanlığını evlerinde de devam ettireceğini düşünüyorum.”
Bu güzel olaylar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Dileriz ülkemizdeki kütüphane sayısı giderek artmaya devam eder. Ayrıca farklı konseptlerdeki kütüphaneleri de ilgiyle izliyoruz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

joker video ust

Joker Filminden İlk Fragman Geldi

Hayvan Mezarlığı Video İnceleme

Hayvan Mezarlığı “Yeniden” Olmuş mu? (Video İnceleme)