in ,

Chewbacca Rolüyle Tanıdığımız Peter Mayhew Aramızdan Ayrıldı

Star Wars filmlerinde Chewbacca karakterini canlandırarak gönüllerimizi çalan aktör Peter Mayhew, 74 yaşında aramızdan ayrıldı.

Chewbacca Peter Mayhew
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars filmlerinde Chewbacca karakterini canlandıran oyuncu Peter Mayhew aramızdan ayrıldı. Açıklama Mayhew’in ailesi tarafından Twitter üzerinden yapıldı.

Usta aktörün ölümü, 30 Nisan akşamı Kuzey Teksas’ta gerçekleşmiş. 74 yaşında aramızdan ayrılan Peter Mayhew’i, artık bir popüler kültür ikonu hâline gelmiş Chewbacca karakteriyle birlikte pek çok yapımdan hatırlıyorduk. Bunlardan sonuncusu 2016 yılında vizyona giren Killer Ink adlı korku filmi oldu.

Peter Mayhew, Londra’da bir hastane görevlisi olarak çalışırken Charles H. Schneer tarafından keşfedilmiş ve “Sinbad and the Eye of the Tiger” filminde oynamıştı. Aynı yıl (1977) Mayhew, 200 yaşındaki Wookiee ırkından Chewbacca rolüyle karşımıza çıkmıştı.

- Reklam -

Han Solo’nun Millenium Falcon adlı gemisinde yardımcı pilotluk yapan Chewbacca kısa sürede bir fenomen hâline gelmişti.

solo chewbacca

“The Empire Strikes Back”, “Return of the Jedi”, “Revenge of the Sith”, “The Force Awakens” ve “The Star Wars Holiday Special” gibi yapımlardaki oyunculuğunun yanı sıra iki de kitap yazmıştı. “Growing Up Giant” ve “My Favorite Giant”ı Türkçede okumak ne yazık ki henüz kısmet olmadı.

Kendisini kaybetmiş olmaktan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Huzur içinde yat Peter!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Peter Mayhew’ün hayat verdiği Chewbacca (kızgın olmadığı sürece) insanda sarılma isteği uyandırıyor. Peter Mayhew kostümsüzken de benzer hissiyatlar uyandırmıştı. “Size sarılmak istiyorum!” der demez, izin almadan sarılmak isteği uyandıran bir havası vardı.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Toprağı bol olsun…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tolkien soylesi

Genç Sanat Söyleşileri J.R.R. Tolkien ve Orta Dünya ile Başlıyor

haftanin kitabi 105 otomatik piyano

Haftanın Kitabı #105 – Otomatik Piyano