in ,

2018 Yılının En Önemli Çizgi Roman Yarışması: “Thanos’u Nasıl Bilirsiniz?”

Thanos hakkında 2 sayfalık bir yazı yazıp 2018 yılının en önemli çizgi roman yarışmasına başvurarak harika bir ödül kazanabilirsiniz! Detaylar haberimizde.

thanos yarisma ust
- Reklam -
- Reklam -

Marvel evreninin en yüce karakterlerinden Thanos‘u nasıl bilirsiniz? Durun, bunu hemen cevaplamayın. Eğer bu yarı tanrıya hakimseniz yarışmaya katılmak isteyebilirsiniz! 2018 yılının en büyük çizgi roman yarışması başlıyor!

Jim Starlin bu yarı tanrıyı yaratırken Yunan mitolojisinden oldukça esinlenmiş. Karakter, mitolojideki Thanatos‘dan, yani ölümün cisim bulmuş halinden geliyor. Kendisi insanlığın tüm yıkıcı dürtülerini ve güçlerini simgeliyor. Çizgi romanlardaki Thanos‘un da ne kadar yırtıcı olabileceğini biliyorsunuzdur elbette. Aşık olduğu Ölüm ile beraber olabilmek için tüm evreni yok etmeye hazırdır.

Kökleri 1973’de atılmış bu karakterin başından o kadar fazla şey geçti ki yazmaya kalksak sayfalar alır. Ancak biz sizden sadece 2 sayfa istiyoruz! Nasıl mı?

- Reklam -

Gerekli Şeyler sponsorluğu ile başlayan bu yarışmaya başvurarak saygın sitelerde yazılarınızı yayınlatabilir ve büyük bir hediye kazanabilirsiniz. Detaylar ise aşağıda;
2018 Yılının En Önemli Çizgi Roman Yarışması

“THANOS’U NASIL BİLİRSİNİZ?”

Marvel Comics evreninin kozmik, deli, nihilist, ölüm saplantılı kötü adamı THANOS son yıllarda çizgi roman hayatımızda çok fazla yer almaya başladı. Marvel Comics kahramanlarının sinema uyarlamalarındaki kısa görüntüleri sayesinde ve GEREKLİ ŞEYLER YAYINCILIK’ın başarılı ve azimli THANOS’lu maceraları aracılığıyla döndük dolandık onu konuştuk.

25 Nisan 2018 tarihinde vizyona girecek olan AVENGERS: INFINITY WAR filmiyle gündeme oturması beklenen, THANOS görünen o ki artısıyla eksisiyle hiç dilimizden düşmeyecek.

İşte “THANOS’U NASIL BİLİRSİNİZ?” yarışmasının amacı artısıyla eksisiyle okur ve izleyici olarak sizlerin ne beklediğini yazıya dökmenizdir. Şimdi oturun düşünün. THANOS’U GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNE GETİRİN. Çizgi romandaki bilginizi yoklayın. Filmden sızdığı söylenen karelerle daha önce gördüğünüz sahneleri toparlayın ve…

“- Sizce THANOS nasıl bir karakterdir?

– Size göre THANOS Marvel evreninde ne gibi bir işlev görmektedir?

– AVENGERS: INFINITY WAR filminde THANOS değişiklik geçirir mi?

- Reklam -

– Sinema filminde nasıl bir THANOS bekliyorsunuz?”

… sorularına yanıt oluşturacak bir yazıyı kaleme alarak hem çizgi roman inceleme yazarlığı yolunda ilerleyin hem yazınız yayınlansın okunsun hem de birinci olabilirseniz GEREKLİ ŞEYLER YAYINCILIK’tan ödül kazanın.

Kurallar

Her araştırmacı,
* En uzun 2 A4 sayfa
* Tek yazıyla katılabilir

Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2018
Adres: [email protected]

Ödüller –

İlk 10’a giren yazılar site, e-dergi ve bloglarda yayınlanacaktır
En iyi seçilen bir yazı “Marvel Now 7 ciltlik INFINITY SETİ”ni kazanacaktır.

Jüri Kurulu
Burak İpek (Kayıp Rıhtım)
Seran Tosun (Kahramangiller)
Emrah Sağlam (ÇROP)
Mehmet K. Sevinç (Hayal-Et e-dergi)

Bu proje;

Gerekli Şeyler Yayıncılık sponsorluğunda, Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP), Hayal-Et e-Dergi, Kahramangiller, Kayıp Rıhtım ortaklığıyla gerçekleşmektedir.

thanos afis  thanos afis 2

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yanlis adam ust

Kitap Eleştirmeni Umut Çalışan’ın İlk Romanı “Yanlış Adam” Yayımlandı

Genç Kareli Öyküler - Tolga Gümüşay - Özet - İnceleme

Genç Kareli Öyküler: Sahi Ya O Aile Albümleri Nerelerde Şimdi?