in

Alan Moore’un “Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti” İlk Cildiyle Bizlerle

Usta sanatçı Alan Moore’un ünlü çizgi roman serisi Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti (The League of Extraordinary Gentlemen), ilk cildiyle raflardaki yerini aldı.

olaganustu beyefendiler cemiyeti ust
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman denince akla gelen en önemli isimlerden Alan Moore’un yazdığı, Kevin O’Neill’in çizdiği ünlü seri Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti’nin (The League of Extraordinary Gentlemen) ilk cildi bizlerle buluştu.

Watchmen, V For Vendetta, Batman: Öldüren Şaka gibi Türkçede de okuduğumuz harika işlerin yazarı Moore’u dilimizde görmek çizgi roman sevenlerini çok mutlu ediyor. Hatırlayacağınız üzere yakın zamanda usta kalem Moore’un bir diğer önemli eseri Cehennemden Gelen (From Hell) de bizlerle buluşmuştu.

Şimdiyse 2003 yılında aynı isimle sinemada da boy gösteren çizgi roman serisinin ilk cildi raflardaki yerini aldı. Eser bizi Allan Quatermain, Kaptan Nemo, Hawley Griffin, Dr. Henry Jekyll, Bay Edward Hyde ve Mina Murray ile birlikte Londra’ya, steampunk atmosferli bir maceranın tam ortasına davet ediyor.

- Reklam -

Gelin tanıtım bültenine bakalım:

olaganustu beyefendiler cemiyeti cilt 1Londra, 1898. Victoria Devri sona ererken yirminci yüzyıl yaklaşıyor. Yaşanan büyük değişikliklerin yanında bir durgunluk çağı bu. Bir iffet düzeninin yanında bayağı bir karmaşanın hüküm sürdüğü bir çağ. Kahramanlara ihtiyaç duyan bir devir bu.

- Reklam -

Allan Quatermain, Kaptan Nemo, Hawley Griffin, Dr. Henry Jekyll, Bay Edward Hyde ve Mina Murray işte o kahramanlar. Beraber, Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti’ni teşkil ediyorlar.

Esrarengiz “M”nin emri altındaki gizemli Campion Bond tarafından işe alınan bu altı maceracı, yardıma muhtaç imparatorlukları tarafından biraz da zorla hizmete alınıyor. Karşılarındaysa alçak Doktor’un dünyaya hâkim olmak için yaptığı rezil planı var. Ama işler tam olarak göründüğü gibi değil; gizli ve hücresel başka etmenler de işin içinde. Böylece, sıradışı bir hikâye doğuyor.
192 sayfadan oluşan çizgi roman Yapı Kredi Yayınları tarafından basıldı. Can Kantarcı’nın çevirmen koltuğunda oturduğu esere tadımlık olarak buradan göz atabilirsiniz.

Keyifli okumalar!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karanlık Çökerken olcay şeker

Karanlık Çökerken Dehşet Dolu Öyküler Başlıyor

the simpsons

The Simpsons Yeni Evine, Yeni Sezonlarıyla Birlikte Geliyor