in ,

Asterix Çizgi Romanı Corona Virüsü’nü Konuk Etmiş

Asterix çizgi romanları Corona Virüsü bir macerasında konuk etmiş. Asteriks ve İtalya Yarışı kitabı, Coronavirus adlı bir Romalı karakteri içeriyor!

Asterix Corona Virüsü
- Reklam -

Galyalı Asteriks’in Maceraları dünyada olduğu kadar Türkçede de oldukça popüler bir çizgi roman serisi. René Goscinny’nin yazdığı ve Albert Uderzo’nun çizdiği Fransız çizgi roman serisi Astérix le Gaulois, daha önce sinema filmlerine, çizgi dizilere ve video oyunlara da uyarlandı. Asterix and the Chariot Race adını taşıyan 2017 çıkışlı bir sayısı ise şu sıralar tüm dünyayı çalkalayan Corona Virüsü sonrasında bir kez daha gündeme geldi.

Asterix, Koronavirüs’ü 3 yıl önceden tahmin etmiş olabilir mi? Sosyal medya bir süredir Fabien Lebas adlı Twitter kullanıcısının gündeme getirdiği çizgi romanı konuşuyor. Lebas’ın paylaştığı fotoğrafta 2017 tarihli Asterix and the Chariot Race (Asteriks ve İtalya Yarışı) adlı maceranın Corona Virüsü ile bağlantılı olduğunu görüyoruz.

Asterix Macerası Corona Virüsü Karakterleştirmiş

Galya’nın popüler kahramanları Asterix ve Obelix (ya da Türkçe isimleri ile Asteriks ve Oburiks), bahsi geçen macerada Coronavirus adında bir karakter ile yarışa giriyor. Çeşitli at arabalarıyla yapılan müsabakada, Coronavirus karakteri gülen maskesi ile dikkat çekiyor. Asterix ve Obelix, uluslararası olan bu yarışta birincilik mücadelesi için Coronavirus ile yarışıyor.

- Reklam -

Asterix Corona Virüsü

Fransızca ve İngilizce baskılarında da Coronavirus olarak geçen bu karakter, Asterix’in can düşmanı Romalılar için yarışıyor. Coronavirus kalabalık tarafından destek görse de, Galyalı kahramanlar nihayetinde Sezar’ın planlarını alt üst etmeyi başarıyor.

Coronavirus kelimesi her ne kadar 1960’lı yıllardan beri bilimsel bir terim olarak sözlüklerde karşımıza çıkıyor olsa da; çizgi roman virüsü “karakterleştiren” ilk çalışma olabilir.

Coronavirus Macerası “Asteriks ve İtalya Yarışı” ile Türkçeye de Kazandırıldı

Eser, Asteriks ve İtalya Yarışı adıyla 2018 yılında Remzi Kitabevi etiketiyle Türkçeye de kazandırıldı. Olcay Kunal’ın Türkçeleştirdiği kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:

“Çizme”yi kuzeyden güneye kat edecek Büyük İtalya Yarışı başlıyor. Bilinen dünyanın her yerinden yarışmacılar büyük ödül için kıran kırana yarışacaklar: Britanyalılar, Lusitanyalılar, Romalılar, Gotlar, Yunanlılar, Normanlar… Ve tabii ki bizim Galyalılar!

- Reklam -

Asterix Coronavirus

Kitap, serinin 37. macerası (Astérix #37) olarak öne çıkıyor ve 48 sayfadan oluşuyor. Jean-Yves Ferri’nin yazdığı bu macerayı Didier Conrad resimliyor.

2002 – 2003 yıllarında baş gösteren SARS virüsü veya şu an resmi olarak COVID-19 olarak bilinen virüsler, Koronavirüs’ün çeşitleri arasında bulunuyor. Virüs, mikroskopla bakıldığında taç benzeri şekli nedeniyle bu ismi alıyor.

Koronavirüs daha önce korku ve fantazi yazarı Dean Koontz’un The Eyes of Darkness adlı kitabında da okurun karşısına çıkmıştı. Roman, Wuhan’da ortaya çıkan bir virüs salgını hakkındaydı.

Siz bu tesadüf hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Dean Koontz, 39 Yıl Önce Yazdığı Romanla Corona Virüsü’nü Tahmin Etmiş

Kaynak: Connexion France

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Max von Sydow Game of Thrones

Game of Thrones Aktörü Max von Sydow Aramızdan Ayrıldı

Lost in Space 3. Sezon

Lost in Space 3. Sezon ile Final Yapacak