in

Attack on Titan Mangasında Final Tarihi Belli Oldu

Attack on Titan mangası final yapmaya hazırlanıyor. Hajime Isayama, 12 yıllık maceranın yakında çıkacak olan Bessatsu Shōnen Magazine’de sona ereceğini doğruladı.

Attack on Titan mangası final veriyor
- Reklam -
- Reklam -

Attack on Titan mangası final veriyor. Shingeki no Kyojin macerasının yarartıcısı olan Hajime Isayama, 12 yıllık maceranın artık sonuna geldiğini duyurdu.

İlk defa Bessatsu Shōnen Magazine adlı aylık manga dergisinde, 9 Eylül 2009 tarihinde yayınlanmaya başlayan ve kısa sürede milyonlarca okura ulaşan Attack on Titan, 2013 yılında yayınlanmaya başlayan anime serisi ile tüm dünyada oldukça popüler hale geldi.

Hem manga hem de anime olarak büyük bir ün kazanan yapım, aynı zamanda animesinde de final yapmaya hazırlanıyor. Hatta final bölümleri halihazırda başlamış durumda. Şimdi de, animenin uyarlandığı manga serisinin de final tarihi belli oldu.

- Reklam -

Dizinin yaratıcı ismi olan Hajime Isayama, finalle ilgili olarak şunları söyledi:

“Sekiz yıl önce, seriyi üç yıl içinde bitireceğimi söylemiştim. Fakat görünen o ki ancak bitirebiliyorum. Uzun zaman oldu ama umarım bana sonuna kadar ayak uydurabilirsiniz. Editörler tarafından sakız gibi uzatılmadı, ben böyle yaptım. Ancak son yıllarda ’Ne zaman bitecek?’ sorusunu kendime sormaya başladım. Üzgünüm, sonunda bitti. Bunu yapacağım.”

attack on titan manga final

Attack on Titan Mangası 9 Nisan’da Final Yapacak

Maintan Web’de yer alan habere göre Attack on Titan mangasının final bölümü, 9 Nisan 2021 tarihinde, ilk başladığı dergi olan Bessatsu Shōnen Magazine’de yayınlanacak.

Türkiye’de Titana Saldırı adıyla Gerekli Şeyler Yayıncılık etiketiyle yayınlanan Shingeki no Kyojin; insanlığı devasa duvarlarla çevrili şehirler yoluyla saklanmaya zorlayan ve Titan olarak bilinen dev canavarların istila ettiği bir dünyada geçiyor. Seri, annesinin Titanlardan biri tarafından öldürülmesinin ardından intikam peşinde koşan Eren Yeager’i konu alıyor.

- Reklam -

Anime sonrası popüler hale gelen manga serisi, Amerika’da da Kodansha USA tarafından yayınlanıyor. Özellikle Comic-Con gibi büyük etkinliklerde, animeler bazında en çok cosplay’i yapılan seriler arasında Shingeki no Kyoujin bulunuyor.

Attack on Titan’ın dünya çapında popüler hale gelmesine neden olan anime serisinin ilk sezonu 7 Nisan 2013 tarihinde başlamış ve toplam 25 bölüm yayınlanarak 29 Eylül 2013’te sonlanmıştı. Serinin ikinci sezonu için hayranlar uzun süre beklemek zorunda kalmış ve ilk sezonun başlangıcından 4 yıl sonra, 1 Nisan 2017’de izleme fırsatına erişmişlerdi. 3. sezon için ise kısa bir süre beklemişler ve macera 2018 yılında kaldığı yerden devam etmişti.

attack on titan manga final

Attack on Titan mangasını takip ediyor muydunuz? Yoksa sadece anime serisini mi izliyordunuz? Seriye olan genel bakışınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Onu Görmeye Gittim – Pierre J. Mejlak İnceleme

Onu Görmeye Gittim – Pierre J. Mejlak: Köprünün Sağlam Ayağı

Johnny Depp Amber Heard

Johnny Depp’in Amber Heard’ün 100 Milyon Dolarlık Tazminat Davasına İtirazı Reddedildi