in

Ay Polisi, Melankoli ve Bilimkurguyu Bir Araya Getiriyor

İskoçyalı sanatçı Tom Gauld imzalı Ay Polisi raflardaki yerini aldı. Çizgi roman, sade anlatımı ve mizahıyla dikkat çekiyor.

Ay Polisi - Tom Gauld
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları çizgi roman alanında dikkat çekici adımlar atmayı sürdürüyor. Yayınevi, İskoçyalı karikatürist ve çizer Tom Gauld’un Ay Polisi adlı çizgi romanını ciltli olarak Türkçeye kazandırdı.

İlk olarak Ekim 2016’da orijinal adı Mooncop ile yayımlanan eser, 4 yıl sonra Türkiye’deki okurlarla da buluşuyor.

Çizer Tom Gauld ise 2001 yılında First ile başlayan sanat yolculuğuna, geçen 19 yılda pek çok işle devam etti. Mooncop öncesinde Goliath (2012) ve You’re All Just Jealous of My Jetpack’i (2006) yayımlayan Gauld, sonrasında ise Baking With Kafka (2017) adlı çalışmasıyla gündeme geldi.

- Reklam -

Tek ciltlik bir macera olan Ay Polisi ise eğlence ve melankoliyi bir araya getiren tarzı ve sade anlatımı ile dikkat çekiyor.

Ay Polisi – Tom Gauld | Arka Kapak Tanıtımı

“Ay’da yaşamak… Aklımızdan ne geçiyordu ki? Şimdi düşününce aptalca geliyor.”

Ay’daki koloni yavaş yavaş ıssızlaşıyordu. Kahramanımız Ay Polisi günlük rutinini sürdürüyordu ama kolonideki insanlar Ay’dan ayrılıp Dünya’ya döndükçe ilgilenmesi gereken vakalar da gittikçe azalıyordu; kaçak bir kız, köpeğini kaybeden yaşlı bir kadın, Ay Müzesi’nden çıkıp yolunu kaybeden bir otomat…

Kendine has, gerçekçi çizimleriyle Tom Gauld eğlenceli ve oldukça melankolik bir öykü anlatıyor. Ay Polisi, insanın özünü başarılı bir şekilde yakalayıp geçmişi, şimdiyi ve geleceği tek bir hikâyede birleştiriyor.

“Mükemmel yazılmış, bir süre akıldan çıkmayacak melankolik bir çizgi roman.” – Nnedi Okorafor

“Hüzünlü bir komedi.” – The New York Times

- Reklam -

“Havalı, sade ve eğlenceli… Sanki Jim Jarmusch, Ay’da geçen bir film çekmiş de onu izliyorsunuz gibi.”– The Publishers Weekly

“En iyi bilimkurgu çizgi romanlarından biri.” – Blastr

Ay Polisi - Tom Gauld

96 sayfadan oluşan eser kuşe kâğıtta, ciltli bir baskıyla okurun karşısına çıkıyor. Çizgi romanın çevirmen koltuğunda Alican Saygı Ortanca, editör koltuğunda Ömer Ezer, kapak tasarımında ise Hamdi Akçay yer alıyor.

İthaki Yayınları, Sandman ve Vaiz gibi klasik çizgi romanların yanında; bu tip çalışmalarla da kataloglarını iyice genişletmeyi başarıyor.

Peki siz Ay Polisi adlı çizgi romanı okudunuz mu? Esere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Hayao Miyazaki Belgeseli Ücretsiz Olarak Yayında

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Az balonlu , güzel ve hüzünlü bir hikaye.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Korona Günlerinde Sanatla Kalma Rehberi: Operalar, Tiyatrolar ve Konserler

Evinizin Konforunda Ücretsiz Erişebileceğiniz Opera, Tiyatro ve Konserler

Rick and Morty 4. Sezon Yeni Bölüm

Rick and Morty 4. Sezon Yeni Bölümleri Başlıyor