in ,

En İyi 10 Bağımsız Çizgi Roman: Marvel ve DC İşlerinden Sıkılanlara Öneriler

DC ve Marvel çizgi roman sektörünü domine etse de, bağımsız yayıncılar bu alanda önemli işlere imza atıyor. İşte mutlaka göz atmanız gereken en iyi 10 bağımsız çizgi roman.

Bağımsız Çizgi Roman Önerileri
- Reklam -
- Reklam -

Bağımsız çizgi roman önerileri sizlerle. Sektörünün en büyük iki devi Marvel ve DC neredeyse her yayımladıkları seri ile yüz binlerce okuyucuya ulaşabiliyor. Çıkardıkları her sayı yüksek satış rakamlarına ulaşsa da sektörün tamamını temsil etmiyorlar. Hatta hikâyeyi etkileyici bir şekilde anlatmak bazen büyük şirketlerin gözden kaçırdığı şeyler arasında yer alıyor. Bazen özgün bir fikir, bazen de sıradan olan hikâyelerin farklı açılardan ele alınması küçük yayıncıların bastığı muhteşem çizgi romanlarda karşımıza çıkabiliyor.

Bağımsız çizgi romanların en büyük avantajı Marvel Comics ve DC Comics’in her defasında düşünmesi gereken şeyleri çoktan geride bırakmasında yatıyor olabilir. Büyük firmalar gibi takip etmesi gereken katı kurallar ya da kırmızı çizgiler yok. Kahramanın aksiyon figürlerinin satılması için mutlak iyi ya da kötünün kötü olduğunu anlamak için tüm dünyayı yok etmesine gerek yok. Durum böyle olunca okuduğumuz karakterler sadece sayfalarda kalmıyor. Gerçekten iyi bir hikâye sayfalardan taşabiliyor.

İşte, okuduğunuz zaman olaylara bakış açınızı değiştirebilecek 10 bağımsız çizgi romanı sizler için toparladık. İyi okumalar.

- Reklam -

İşte En İyi Bağımsız Çizgi Roman Önerileri

10. Umbrella Academy

Umbrella Academy

Netflix tarafından diziye de uyarlanan ve oldukça sevilen The Umbrella Academy, listemizin onuncu sırasında yer alıyor. Adaptasyonundan sonra öyle gizli kalmış bir hazine sayılmasa da ilk yayımlandığı zamanlarda çizgi roman dünyasının saklı kalmış güzelliklerinden birisiydi.

Hikâye Sir Reginald Hardgreeves’in yedi süper güçlere sahip evlatlık çocuğu arasındaki çekişmeyi anlatıyor. Babalarının gizemli ölümünden sonra kardeşler geçmişteki farklılıklarını bir kenara bırakıp kendilerinden beklenildiği gibi iyi olanı yapmaya çalışıyorlar.

9. Paper Girls

Paper Girls

Brian K. Vaughan tarafından kaleme alınan hikâye 4 gazete dağıtıcısı genç kızın inanılmaz öyküsünü anlatıyor. 1988 yılındaki Cadılar Bayramı’nda yaşanan gizemli olaylar 80’li yılların bütün nostaljisini içeriyor.

Gençlik kategorisinde yer alan bu eser beklediğiniz gibi hikâyesinin yüzeyselliği ile sizi yoracak türde değil. Öte yandan serinin Amazon tarafından dizi uyarlamasının da yolda olduğunu hatırlatalım.

8. Ether

Ether

Fantastik bir evren arayan okurların Matt Kindt tarafından yaratılan bu evrene kesinlikle göz atması gerekiyor. Boyutlar arası bilimkurgu tadındaki bu eser farklı çizimleriyle mutlaka dikkatinizi çekecektir. Ether’ın büyülü dünyasında Boone ve Glum ile gezinirken, mistik yaratıkların gizemli hikâyelerine şahit olacaksınız.

Boone ultra zeki bir yaratık ve Glum tehditkar bir kas yığını olmasına rağmen birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Gizemlerini çözmeleri gereken Ether’ın garip evreninde dev kalamarlar para yerine geçerken küçük bebekler ise mermi olarak kullanılıyor. Evet, durum gerçekten böyle…

7. Death Be Damned

Death Be Damned Bağımsız Çizgi Roman Önerileri

Kozmik korku ve doğaüstü fantazi severlerin hoşuna gidecek bağımsız bir çizgi roman daha. Miranda Coler’ın Death be Damned macerası genç bir kadının haydutlar tarafından öldürülen ailesinin intikamını aramasını anlatıyor. Fakat bu noktada bazı problemlerin olduğunu fark ediyoruz, çünkü Miranda da ailesinin geri kalanı kadar ölü. Ancak genç kadın intikamını almadan dinlenemeyecek.

Vahşi Batı’nın “yalnız kovboy” tarzındaki anlatısı böylesine farklı bir konuyla birlikte işlenmiş olması farklı hikâyeler arayan okurlar için bire bir. Ben Acker, Ben Blacker ve Hannah Christenson’un kaleminden çıkan esere mutlaka göz atmalısınız.

6. They’re Not Like Us

They’re Not Like Us

X-Men evrenine hayransanız ve mutant hikâyelerini okumayı seviyorsanız Eisner adayı They’re Not Like Us hoşunuza gidecektir. Eser, bazı doğaüstü güçlerle doğan fakat güçlerini kullanmak için pelerin ve maskeye ihtiyaç duymayan karakterlerden oluşuyor.

İnsan üstü güçlerine rağmen normal insanların geçtiği zorluklardan geçenlerin öykülerini dinleyeceğimiz bu çizgi roman, okura dışlanmış olmanın nasıl hissettirdiğini yansıtıyor.

- Reklam -

5. Ei8ht

Ei8ht Bağımsız Çizgi Roman Önerileri

Uzay sizin için bitmeyen bir meraksa, zaman kavramı kavrayışınızın dışında kalıyorsa ve aksiyon- macera da keyifli okunuyor diyorsanız, Ei8ht kütüphanenizde yer almalı. Chrononaut (uzay – zaman astronotu) Joshua’nın tehlikeli Meld gezegeninde kalması sonrası yaşadığı olayları okuyacağız. Kendisini bu gezegene bırakan ekiple iletişiminin kesilmesi sonrası kafasının içinde duyduğu sese güvenmesi gereken Joshua hayatta kalmaya çalışacak.

Çok garip yaratıklarla ve hiç de cana yakın olmayan atmosferiyle sizi içine çekecek öykü Dark Horse Comics etiketiyle raflarda yerini çoktan aldı bile.

4. Generation Gone

Generation Gone

Generation Gone, Profesör Xavier gibi kişilerin genç mutantları alıp eğitmediği bir gezegende geçiyor. Genç, öfkeli ve eğitimsiz genç mutantların başı boş bırakıldığında nasıl bir toplum oluşturacaklarını anlatıyor. Aslında çizgi romanın sayfalarında başınızdan geçen ya da geçmekte olan zorlukları okumanız pek olası. Bu eserle birlikte dünyaları yok edebilecek güçteki mutantları, ergenliğin zorlu dönemlerinden birlikte geçireceğiz.

3. Punk Mambo

Punk Mambo

Punk Mambo, hepimizin kitaplığında bekleyen, maceralarını severek okuduğumuz Hellblazer serisini farklı bir şekilde ele alan çizgi romanlardan birisi. Bu eserde Londra’nın puslu sokaklarında günlük yemek parasını çıkarmaya çalışan, exorcist ve voodoo büyücüsünün öyküsüne kulak vereceğiz. Punk Mambo pembe mohawkı, mistik aurası ve nice büyülerin olduğu büyü kitabı ile sadece sayfalardaki karakterleri değil, sizi de etkileyeceği kesin.

İlk macerasında bir punk barında meydana gelen kaçırılma olayı sonrası olanları anlatacak. Fakat bu kaçırılmalar son bulmayacak ve Punk Mambo’nun Haiti’nin derinliklerine kadar inmesi gerekecek.

2. Chew

Chew Bağımsız Çizgi Roman Önerileri

Dedektiflik romanları bize gözlemin ve bu gözlemler sonucunda yapılan çıkarımların, akılcı bir şekilde ele alınmasının ne kadar önemli olduğunu söyler. Fakat bazı “çizgi” romanlar dedektiflerin zihin güçleriyle karşındakini konuşturduğunu ve yediğin şeylerden psişik güçler elde etmenin önemini anlatır. Elimizdeki eser ikinci kısmın –belki de ilk ve tek- örneği.

Tony Chu, FDA’in Özel Suçlar Departmanında çalışan bir dedektif ve kendisi güçlerini sadece en garip vakalarda ortaya seriyor. Olay yerindeki merhumların cesetlerinden yediği birkaç ipucuyla birlikte çözemediği vaka neredeyse yok gibi. Göz doldurucu (!) sahneleri ve garip bir yemek anlayışıyla bu çizgi roman olaylara farklı bakmanızı sağlayabilir.

1. Saga

Saga Bağımsız Çizgi Roman Önerileri

Bilimkurgu ve fantazi kategorilerinin tam ayarındaki karışımıyla ortaya çıkan Saga, yine bağımsız çizgi roman kategorisini biraz geride bırakmış durumda. Eserde Galaktik savaşın iki ucunda savaşan Hazel ve ailesinin yaşadığı zorlukları okuma fırsatı buluyoruz. Evlatları için huzurlu bir ortam yaratmaya çalışan ailenin korkularla dolu evrenin zorluklarına nasıl göğüs gerdiğini görüyoruz.

Oldukça ilgi gören bu eserin bir film adaptasyonu olarak beyaz perde de görmemiz ise an meselesi olabilir.


Siz bu çizgi romanlar hakkında ne düşünüyorsunuz. Bağımsız çizgi roman önerileri için sunacağız farklı eserler var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hepsinde güzel hikayeler var ama ben şimdilik Planetary okuyacağım.

  2. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    “En iyi 10” çok iddialı bir başlık olmuş. En iyi 100’den 10 tanesi olurlar bence. Şemsiye Akademisi, Chew ve Saga’yı okudum bunlardan. Saga ve Chew devamını bekliyoruz. UA 3 de çıkarsa güzel olur.

  3. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Reborn’u ekliyebiliriz buraya.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

rus yayıncılar kağıt krizi

Rusya’daki Kâğıt Krizi Yayınevlerini Olumsuz Etkiliyor: Zamlar Kapıda

Yüzüklerin Elijah Wood Hobbit

Samwise Gamgee Konuştu: “Yüzüklerin Efendisi Dizisi Harika Olacak”