in

“Başkabiryer” İkinci Sayısıyla Devam Ediyor

Sümeyye Kesgin tarafından çizilen ve Ocak ayında ilk sayısı dilimize kazandırılan çizgi roman serisi Başkabiryer, ikinci sayısıyla devam ediyor.

baskabiryer 2 a ust
- Reklam -
- Reklam -

Amelia Earhart‘ın hayatından esinlenerek Jay Faerber tarafından yazılan ve Ocak ayında Aylık Öykü Seçkisi‘nde büyük bir keyifle ağırladığımız Sümeyye Kesgin tarafından çizilen “Başkabiryer” ikinci sayısıyla devam ediyor. Birinci sayısı Ocak ayında piyasaya çıkan Başkabiryer, kaldığı yerden macerayı sürdürüyor.

Sırtlan Kitap tarafından dilimize kazandırılan ve fasikül halinde yayımlanan çizgi romanın ilk sayısı için Zeynep Özatalay bir alternatif kapak hazırlamış, bu kapakla basılan fasiküller sadece çizgi roman dükkanlarında satışa sunulmuştu. İkinci sayının alternatif kapağıysa tüm dünyadaki çizgi romanseverler tarafından bilinen başka bir isim tarafından çizilmiş: Yıldıray Çınar.

Bu sayı için yayımlanan tanıtım metni şöyle:
Türkiye’nin en önemli kadın çizerlerinden biri olan Sümeyye Kesgin’in Amerikalı yazar Jay Faerber ile Image Comics için yaptığı ve büyük beğeni kazandığı çizgi romanı BAŞKABİRYER, artık Türkçe yayımlanıyor.baskabiryer 2 a

- Reklam -

Atlas Okyanusu’nu tek başına geçen ilk kadın pilot olan Amelia Earhart, 1937 yılında uçakla yaptığı Dünya turunu tamamlayamadan ortadan kaybolur. Kendisini bulmak için yapılan tüm arama kurtarma çalışmaları sonuçsuz kalır. İşte bu hikâye, o kayboluşun sonrasını ele alıyor. Amelia Earhart, DB Cooper ve her gün kaybolan yüzlerce insanın gittiği bir yer var. BAŞKABİRYER…

- Reklam -

Bu sayıda Amelia ve DB, Lord Kragen’in şatosundan kaçmanın bir yolunu buluyor.

Sadece çizgi roman mağazaları için basılan alternatif kapak: Yıldıray Çınar
Başkabiryer‘in ikinci sayısı için çeviri ve editörlük işini Emre Yavuz üstlenmiş. Metinlerin düzeltisiyse Pınar Elibüyük Yavuz tarafından yapılmış. Süper kahraman çizgi romanlarından sıkılan ama yine de aksiyon ve macera dolu bir fasikül okumak isteyenler için bulunmaz nimet olan Başkabiryer‘in ikinci sayısını, çizgi roman satan her yerden tedarik etmeniz mümkün.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zaman Hırsızı - Clive Barker - İnceleme

Zaman Hırsızı: Clive Barker’dan Mit ve Masallarla Dolu Bir Serüven

orhan kemal

3. Orhan Kemal Edebiyat Festivali Başlıyor