in

JBC Yayıncılık’tan İki Yeni Batman Cildi Daha

Kara Şövalye’nin meşhur maceralarından “Batman: Avrupa” ve “Batman: Harley Quinn” dilimize kazandırıldı.

batman avrupa harley quinn jbc
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz üzere geride bıraktığımız hafta içerinde Batman Günü’nü kutladık. Bu yılki kutlamalarının bir de misafiri vardı: Harley Quinn! İlk kez 1992 yılında yayınlanmaya başlayan Batman: The Animated Series adlı çizgi dizinin 22. bölümünde ortaya çıkan Quinn, artık 25 yaşında. Bu vesileyle çılgın kızımızın doğum günü Batman Günü’yle beraber kutlanıldı.

JBC Yayıncılık da bunun şerefine bizleri iki yeni Batman cildiyle birden buluşturdu. Bunlardan ilki Pelerinli Süvari’nin Gotham semalarından uzaklaştığı ve kendini Berlin, Prag, Paris ve Roma şehirlerinde bulduğu Batman: Avrupa. Bu sırada Joker’in de Avrupa’da bulunduğunu ve ikilinin ölümcül bir virüse tedavi bulmak için birlikte çalışmak zorunda kaldığını ekleyelim.

Matteo Casali ve Brian Azzarello tarafından yazılan hikâye Jim Lee, GuIseppe Camuncoll, Diego Latorre ve Gerald Parel tarafından çizilmiş. Çevirmen ve editör koltuğunda Hasan Süpürgeci ile Aslı Dağlı’yı görüyoruz. Cildin arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

batman avrupaGOTHAM.
BERLİN.
PRAG.
PARİS.
ROMA.

Bilinmeyen bir düşman Batman’e ölümcül bir virüs bulaştırdıktan sonra, Kara Şövalye bir tedavi bulmak için Avrupa’da koşuşturmak zorunda. Ancak tek hedef o değil. En büyük düşmanı Joker de aynı yok edici virüse maruz kaldı. Batman ve Joker’e büyük bir yapbozun farklı parçaları verildi ve ikisi de bu gizemi diğeri olmadan çözemeyecek…

Amerika ve Avrupa çizgi romanlarının en büyük yetenekleri, benzersiz bir Batman hikÂyesi için bir araya geliyor! Matteo Casali (CATWOMAN) ve Brian Azzarello (DARK KNIGHT III: THE MASTER RACE) tarafından yazılan BATMAN: AVRUPA, süper star Jim Lee’nin (JUSTICE LEAGUE) yanı sıra, Avrupa’nın en iyi çizgi roman sanatçılarından bazıları olan Giuseppe Camuncoli (Spider-Man), Diego Latorre ve Gerald Parel‘den oluşan bir yıldız karmasının çizimlerini içeriyor.

“BATMAN: AVRUPA’nın göz kamaştırıcı çizimleri… beklemeye değdi.”
– io9

“…dinamik sayfa mizanpajları, heyecan verici aksiyon sekansları ve canlı renk gösterileri.”
– IGN

“Sanatçıların yaratıcı kaslarını çalıştırıp, gerçek dünyadaki baş döndürücü mekanları canlandırdığı nadir bir eser.”
– TECH TIMES

Basılan diğer cilt olan Batman: Harley Quinn ise bir yandan psikiyatrist kızımız Dr. Harleen Frances Quinzel’ın Joker’le ilk kez tanışmasını ve onunla arasındaki ilginç aşkı konu alırken, diğer yandan da Batman’lle yaşadıkları mücadeleyi de içeriyor. Cildin (çok beğendiğim) tanıtım yazısı şu şekilde:

batman harley quinnAŞK İNSANA ÇILGINCA ŞEYLER YAPTIRIYOR.

- Reklam -

Joker’e olan bağlılığıyla tepetaklak olan Arkham psikiyatristi Harleen Quinzel, suçun palyaço prensinin nihai yoldaşı çılgın Harley Quinn’e dönüşmek için kariyerinden (ve akıl sağlığından) vazgeçti. Elbette Harley’nin Joker ile yaşadığı aşk kolay olmadı. İkili birbirlerinin kollarında olduğu kadar birbirlerinin boğazına da yapıştı ve ne zaman her şey eğlenceli olmaya başlasa, şu oyunbozan Batman hep işe burnunu soktu. Ama birileri ara sıra hapse tıkılmazsa ve hayati tehlike içeren bir belaya bulaşmazsa nasıl büyük bir aşk hikâyesi yazılabilir ki?

Yetenekli yaratıcılar Paul Dini, Yvel Guichet, Don Kramer, Joe Quinones, Neil Googe ve daha birçoğunun hazırladığı bu hikâyelerde, Joker’in bir numaralı manitası başrol oynuyor!

Batman: Harley Quinn’in hikâyesi efsane senarist Paul Dini tarafından yazılmış. Çizerler arasındaysa Yvel Guichet, Don Kramer, Aaron Sowd, Wayne Faucher, Joe Quinones ve Neil Googe var. Yine Hasan Süpürgeci tarafından çevrilen cildin editörlüğü rüya gibi bir takıma, Aslı Dağlı ve İlke Keskin’e ait.

Her iki çizgi roman da bu ay içerisinde raflardaki yerini alıyor. Batman: Avrupa’nın varyant kapaklarıyla ön okumasına şuradan ve Batman: Harley Quinn cildinin ön okumasına ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

utopya edebiyati ust

“Ütopya Edebiyatı” Raflardaki Yerini Aldı

altZine Sonbahar 2017

altZine Sonbahar 2017 Sayısı Çıktı