in

Batman: Urban Legends ile Batman Beyond Geri Dönüyor

Batman: Urban Legends serisinin 7. sayısı ile Batman Beyond geri dönüyor. Terry McGinnis’in yeni ekiple yeniden anlatılacak hikâyesi “siberpunk” türünde olacak.

Batman Beyond
- Reklam -
- Reklam -

Batman Beyond deri dönmeye hazırlanıyor! Gotham şehrinin yorulmaz koruyucusunun yeni hikâyelerini konu alan Batman: Urban Legends, son zamanların popüler çizgi romanları arasında. Yeni macera; Kara Şövalye, Poison Ivy, Catwoman gibi tanıdığımız karakterlerin psikolojik olarak biraz daha derin işlendiği bol aksiyonlu bir seri olarak karşımıza çıkmıştı. Okuyucuları biraz daha heyecanlandıran haber ise serinin yazarlarından Jackson Lanzing’in Twitter hesabından yaptığı açıklama ile oldu.

Lanzing paylaştığı gönderide Batman Beyond’un Urban Legends 7. sayısı ile geri döneceğini duyurdu. Gönderisinde şunları yazdı:

“Batman is dead, long live the Batman. We’re storming Neo-Gotham- and it’ll never be the same (Batman öldü, yaşasın yeni Batman. Neo-Gotham’ın altını üstüne getiriyoruz- ve şehir bir daha eskisi gibi olmayacak.)

- Reklam -

Yaptığı açıklamada Batman Beyond’un 30 sayfalık “cyberpunk mystery” tarzında olacağını söyledi. Batman: Urban Legends serisinin yazar kadrosunda Jackson Lanzing ve Collin Kelly yer alıyor. Çizer kadrosunda ise Max Dunbar, Sebastian Cheng ve Aditya Bidikar bulunuyor.

Lanzing daha sonrasında yaptığı açıklamada Batman Beyond’un atmosferinde bazı değişikler yapacağını da söyledi.

“’Gotham eskisi gibi olmayacak’ derken sizlere gelip geçici bir söz vermiyoruz. Biz de klasik Batman Beyond’u çok seviyoruz ancak artık Terry’nin yeni bir zorlukla karşılaşması gerek. Eskileri yıkıyoruz ve yeni bir şey inşa ediyoruz. Daha karanlık. Daha ötede bir şey.”

Batman Beyond Serisi 2020 Yılında Sonlanmıştı

Batman Urban Legends

- Reklam -

Batman: The Animated Series ve The New Batman Adventures serilerinden yaklaşık kırk yıl sonrasında geçen Batman Beyond ilk defa 1999 yılında ekranlarda boy göstermişti. İlk başlarda daha çok çocuk izleyici kitlesine hitap etmesi bekleniyordu. Fakat sonrasında yetişkin kitle tarafından da yoğun bir ilgi gördü.

Paul Dini ve Bruce Timm tarafından yaratılan Terry McGinnis karakterinin Neo-Gotham kentinde suçla savaşmasını izlerken bir yandan da yaşlanmış Bruce Wayne’in yeni Batman’i nasıl eğittiğini görmüştük. 2010 yılında DC Comics tarafından yayınlanan kısa çizgi roman serisinde “Animated Universe” evrenine bağlantısı kurulmuştu. Daha sonra New 52 döneminde ise yeni Batman Beyond yayınlanmaya başlamıştı. 2016 yılında DC Rebirth ile birlikte başlayan yeni seri ile Terry’i Noe-Gotham’da tekrar görmüş ve 2020 yılına kadar maceralarını okumuştuk.

Batman: Urban Legends 7. sayısı DC Comics etiketiyle 14 Eylül 2021 tarihinde okurlarla buluşması bekleniyor.

Sizin yeni Batman Beyond ile ilgili düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steven Spielberg, Netflix Anlaşması

Steven Spielberg, Eleştirdiği Netflix ile Anlaştı: Her Yıl En Az 2 Film

yıldız ecevit ölüm haberi

Yazar ve Edebiyat Araştırmacısı Yıldız Ecevit Hayatını Kaybetti