in

Kara Şövalye Türkiye’de: “Batman: Dünya” Antolojisi Farklı Ülkelerden Sanatçıları Ağırlıyor

Batman: Dünya çizgi romanı ile Kara Şövalye Türkiye dahil 14 farklı ülkede maceraya hazırlanıyor. Eserin ülkemize ait bölümü Ethem Onur Bilgiç ve Ertan Ergil imzalarını taşıyor.

Batman: Dünya Türkiye Çizgi Roman
- Reklam -
- Reklam -

DC Comics dünya çapında bir Batman çizgi romanına hazırlanıyor. Batman: Dünya adını taşıyan çizgi roman antolojisi 14 farklı ülkeden 14 yazar ve çizerin Batman maceralarını bir araya getiriyor. Eser, Türkçede JBC Yayıncılık etiketiyle okurların karşısına çıkıyor.

Bir süredir sosyal medyada ipuçlarını gördüğümüz Batman kitabı nihayet ortaya çıktı. JBC Yayıncılık, heyecan verici haberi Twitter hesaplarında şu sözlerle duyurdu:

“DC Comics, Eylül ayında yayımlanacak olan “Batman: Dünya” adlı özel ciltli yeni antolojide, dünyanın farklı ülkelerindeki seçkin hikâye anlatıcılarını bir araya getirerek Kara Şövalye’nin suçla mücadelesini küresel bir ölçeğe taşıyor.”

- Reklam -
Batman: Dünya Ethem Onur Bilgiç
Batman: Dünya – Ertan Ergil (yazar) / Ethem Onur Bilgiç (çizer)

Eserin Türkiye ayağında, maceranın çizimi Ethem Onur Bilgiç’e, hikâyesi ise Ertan Ergil’e ait olacak. Kara Şövalye’nin suça karşı giriştiği mücadele, şimdi dünya çapında bir savaşa evirilmeye hazırlanıyor.

Bilgiç, Twitter hesabında heyecanını, “Bir çocukluk hayalim gerçek oldu,” sözleri ile ifade ediyor.

Batman: Dünya Çizgi Romanı 14 Farklı Ülkeden Özgün Kültürlerle Yorumlanan Maceraları Okurun Karşısına Çıkartıyor

Antoloji toplamda 14 farklı ülkeden sanatçıyı bir araya getiriyor. Eserdeki Batman maceraları çizgi roman sanatçılarına Kara Şövalye’yi kendi kültürleri ile yorumlama imkânı tanıyor. Batman: Dünya’nın konuk olacağı ülkeler şu şekilde:

Kuzey Amerika, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Polonya, Meksika, Brezilya, Çin, Kore ve Japonya.

Toplamda 184 sayfadan oluşacak kitap ciltli bir şekilde yayımlanacak. Eser, bütün dünyada eş zamanlı olarak 14 Eylül 2021 tarihinde okurların karşısına çıkacak.

DC Comics, 18 Eylül 2021 tarihinde kutlanacak Dünya Batman Günü için çok özel bir antoloji hazırlıyor. Her yaratıcı ekibin, kendi ülkesinde geçecek maceraları işleyeceği çizgi roman okurlarla buluşmak için gün saymaya başladı.

DC Comics yayımcısı ve yaratıcı direktörü Jim Lee, kitap hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

“Batman, özellikle son yıllarda tüm dünyada tanınan gerçek bir popüler kültür ikonu hâline geldi. Batman: Dünya aracılığıyla DC, dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına Batman’in bir kurgusal karakterden ibaret olmadığını, dilleri ve sınırları aşan mucizevi bir olguya dönüştüğünü göstermeyi amaçlıyor.”

Batman: Dünya Türkiye

Antolojinin açılış öyküsü, yazar Brian Azzarello ve çizer Lee Bermejo’dan (Batman: Lanet, Joker, Luthor) oluşan ödüllü ikilinin hazırladığı bir bölüm ile başlıyor. “Küresel Şehir” adlı bu macerada Batman, Gotham’da geçirdiği zamanla birlikte, şehri ve içinde yaşayan insanları her türlü tehditten korumak için yaptıkları üzerinde derin düşüncelere dalıyor. Ancak Kara Şövalye, köprülerin, ara sokakların ve gökdelenlerin ötesine baktığında adalet çağrısının sınır tanımadığını, her yerde düzeltilmesi gereken bir yanlış olduğunu fark ediyor. Azzarello ve Bermejo’nun hikâyesi, çizgi roman dünyasının en seçkin uluslararası isimleri tarafından anlatılan ve Batman’in geçmişten günümüze uzanan maceralarını kronolojik bir sırayla ele alan bir dizi hikâyenin de önünü açmaya hazırlanıyor.

“Batman: Dünya” Çizgi Romanı Hangi Ülkelerden Hangi Yazar ve Çizerleri Barındırıyor?

Fransa: Mathieu Gabella (yazar) / Thierry Martin (çizer)

İspanya: Paco Roca (yazar/çizer)

İtalya: Alessandro Bilotta (yazar) / Nicola Mari (çizer)

- Reklam -

Almanya: Benjamin von Eckartsberg (yazar) / Thomas von Kummant (çizer)

Türkiye: Ertan Ergil (yazar) / Ethem Onur Bilgiç (çizer)

Çek Cumhuriyeti: Stepan Kopriva (yazar) / Michal Suchánek (çizer)

Polonya: Tomasz Kolodziejczak (yazar) / Piotr Kowalski, Brad Simpson (çizerler)

Meksika: Alberto Chimal (yazar) / RuloValdés (çizer)

Brezilya: Carlos Estefan (yazar) / Pedro Mauro (çizer)

Kore: Inpyo Jeon (yazar) / Jae-kwang Park, Kim Jung Gi (çizerler)

Çin: Xu Xiaodong, Lu Xiaotong (yazarlar) / Qiu Kun, Yi Nan (çizerler)

Rusya: Kirill Kutuzov, Egor Prutov (yazarlar) / Natalia Zaidova (çizer)

Japonya: Okadaya Yuichi (yazar/çizer)

Bu uluslararası çalışmada, yerel yaratıcı ekipler de benzersiz birer kapak tasarımı hazırlama hakkına sahip olacak. Dünya çapında bu sayıyı yayımlayacak yayınevleri şu şekilde listeleniyor: Urban Comics (Fransa), ECC Ediciones (İspanya), Panini (İtalya, Brezilya, Almanya), JBC Yayıncılık (Türkiye), CREW (Çek Cumhuriyeti), Azbooka-Atticus (Rusya), Egmont Polska (Polonya), Editorial Televisa (Meksika, Orta Amerika), Sigongsa (Kore), Starfish Media (Çin) ve Shopro (Japonya).

Siz bu özel sayıyı nasıl buldunuz? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Jedbang

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hardcore film

Godzilla vs Kong Yönetmeni, Robert Kirkman’ın Hardcore Filmi Uyarlamasını Yönetecek

Escape Room 2: Tournament of Champions Fragman

Escape Room 2 Fragmanı: Ölümcül Labirent’in Devam Filmine İlk Bakış