in ,

Batman Filminde Yer Alacağı Kesinleşen Deathstroke Kim?

Yeni Batman filminde Joe Manganiello’yu Deathstroke olarak göreceğimiz kesinleşti. Peki kim bu Deathstroke?

deathstroke batman movie
- Reklam -
- Reklam -

Ben Affleck’in yazıp yönettiği solo Batman filmi, DCEU’nun kurtulması için belki de son umudumuz. Her ne kadar Batman v Superman: Dawn Of Justice senaryo anlamında beklentilerimizin altında kalsa ve pek çok mantıksız noktaya sahip olsa da Affleck’in canlandırdığı Bruce Wayne karakteri son yıllarda izlediğimiz en iyi uyarlamalardan biriydi. Bu yüzden bu filmden çok şey bekliyoruz.

Affleck de geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesapları üzerinden bir Deathstroke videosu yayınlayarak beklentilerimizi yükseltmiş, kafalarda soru işaretleri oluşturmuştu. Zira bir DC Comics hayranıysanız beyazperdede görmeyi en çok isteyeceğiniz karakterleri başında da bu kırmızı-mavi kostümlü paralı asker gelir. Zaten o sıralar Joe Manganiello’nun (True Blood) Deathstroke’u oynayabileceği de konuşuluyordu. Ve yakın zamanda, geçtiğimiz hafta içi bu dedikodular resmen doğrulandı.

Peki kim bu Deathstroke? Neden insanlar bu kadar heyecan yaptı? Beyazperdede boy göstermesi niçin bu kadar önemli? Gelin, hep birlikte bakalım.

- Reklam -

Gerçek adı Slade Wilson (Wade Wilson’la olan benzerliğe dikkat) olan kötü adamımız ilk kez 1980 yılında, The New Teen Titans‘ın baş düşmanı olarak ortaya çıkan Deathstroke, deneysel bir serum sayesinde insanüstü güce, hıza, çevikliğe ve dayanıklılığa sahip bir paralı asker ve kiralık katildir. Ayrıca çok keskin bir taktiksel zekâsı vardır ve çoğunlukla rakiplerinin zayıflıklarını onlara karşı kullanır. Askeri eğitiminin yanı sıra boks, karate, jujitsu ve ninjutsu da bilen Deathstroke’un en önemli güçlerinden biri de tıpkı kendi kendini çok hızlı bir şekilde iyileştirebilmesidir. Ama Deadpool’un aksine kopan bir uzvunu yeniden büyütemez; daha çok Wolverine gibi, ölümcül yaralarını onarabilir sadece.

Kısa sürede çok büyük bir popülarite yakalan Deathstroke sadece Teen Titans‘ın baş düşmanı olmayı bırakıp diğer DC Comics çizgi romanlarında da acımasız ve hedefini daima indiren bir kiralık katil olarak boy göstermeye başladı.  Yetenekleri sayesinde Batman ve Green Arrow gibi kahramanları birkaç kez yenme başarısı bile göstermiştir. İlk yıllarında Deathstroke The Terminator olarak da bilinirdi. Daha sonraları James Cameron’ın ünlü filmiyle benzerlik oluşmaması açısından Terminator lakabı çizgi romanlardan çıkarıldı; ancak hayranları kendisine hâlâ o adla hitap etmeye devam eder.

Deathstroke’un bir diğer özelliği de Marvel’in uçuk karakteri Deadpool’a ilham kaynağı olmasıdır. Slade Wilson/Wade Wilson isim benzerliği, kıyafetlerinin birbirine çok benzemesi, ikisinin de kılıç kullanan birer paralı asker olması ve tabii ki kendini iyileştirme yetenekleri size yeterince ipucu ermiştir zaten.

Bugüne dek Lois&Clark, Smallville ve Arrow dizilerinde, birkaç animasyon filminde ve DC Universe Online, Injustice: Gods Among Us ve Batman: Arkham Origins/Arkham Knight gibi oyunlarda kendisini görsek de beyazperdede ilk kez boy gösterişi olacak bu. Ayrıca Deathstroke’u hem Batman hem de Justice League filminde izleyeceğimiz de kesinleşti. Gerçi ikincisi muhtemelen küçük bir rol olacaktır, ama olsun.

Ben Affleck’in Justice League setinden paylaştığı Deathstroke videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. Joe Manganiello’yu True Blood dizisinden veya Spider-Man serisindeki Flash Thompson rolünden de hatırlayabilirsiniz. Tony Revolori ile kıyaslarsanız ne kadar harika bir Flash değil mi? Peki Manganiello, Deathstroke rolünün altından kalkabilecek mi sizce?

- Reklam -

 


Katkıda bulunan: M. İhsan Tatari

Efe Sarıtunalı

2001 Manisa doğumluyum. İzmir Fen Lisesi'nde okuyorum. Çizgi roman okur ve günü geldiğinde yazabilme hayali kurarım. En büyük tutkularım kitaplar (özellikle bilimkurgu, fantastik veya polisiye) ve bilgisayarım. İleride yazılım mühendisi olmak ve bilgisayar oyunları yapmak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları: Ruhlar Kütüphanesi - Ransom Riggs

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları Serisi, Son Kitabıyla Yakında Raflarda

yeni Stüdyo Ghibli filmi The Red Turtle fragman

Stüdyo Ghibli’nin Yeni Filmi “The Red Turtle”dan Fragman